Özsavunma güçleri üyesi Zên Ramadan’ı son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Girê Spî’ye yönelik dün düzenlediği saldırıda şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Zên Ramadan Xelef kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Girê Spi’ye yönelik saldırısında şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Zên Ramadan Xelef, düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğa uğurlandı. Cenaze törenine, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı İlham Ehmed, Suriye Gelecek Partisi Başkanı İbrahim El-Qeftan, Fırat Bölgesi Savunma Konseyi Eşbaşkanı İsmet Şêx Hesen, Kobanê Kantonu Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Enwer Muslim, Fırat Bölgesi Eşbaşkanı Hemdan El-Ebid’in de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

YPG savaşçılarının askeri töreni ile başlayan cenaze töreninde MSD Eşbaşkanı İlham Ehmed bir konuşma yaptı.

Ehmed, “Halkımız ve şehit ailesine başsağlığı diliyoruz. İşgalci Türk devletinin saldırıları ve halkımıza yönelik kirli siyasetini kınıyoruz. İşgalci Türk devleti güvenli bölgelere yönelik saldırılarıyla Suriye’de barışın ve huzurun sağlamasını istemediğini ispatladı. Aynı zamanda halkımızın huzur ve barış içinde yaşamasını istemiyor” dedi.

İşgalci Türk devletinin, Kuzey Suriye topraklarına yönelik saldırılarına karşı direnişin devam ettiğini vurgulayan İlham devamla, işgalci Türk devletinin saldırılarıyla Fırat’ın doğusunda sona ermekte olan DAIŞ çetelerinin ömrünü uzatmak istediğini belirtti.

Suriye Gelecek Partisi Başkanı İbrahim El-Qeftan ise, “DAİŞ çetelerinin katliamları döneminde, Türkiye’nin sınırları denetimine aldığı dönemi unutmayalım. Türk devleti o dönem tek bir mermi dahi sıkmadı. Fakat sınır ve kapıları teröre açtı. Buda DAİŞ çetelerinin Türk askeri olduğunu ispatlıyor ve Türkiye bugün saldırılarıyla onları korumak istiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Zên Ramadan Xelef’in şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Törenin sonunda şehit cenazesi sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.