Özerk Yönetim DAİŞ’li 24 kadın ve 68 çocuğu Özbekistan’a teslim etti

Özbekistan’dan resmi bir heyetin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni ziyaret etmesi ardından DAİŞ’li kadın ve çocuklardan oluşan 92 kişi, vatandaşı oldukları Özbekistan’a teslim edildi.

28 Nisan günü Özbekistan Dış İlişkiler Bakanlığına bağlı bir heyet, Kuveyt Başkonsolosu Bahramjan Allaouf başkanlığında Qamişlo’daki Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etmişti.

Bu ziyaretin ardından 30 Nisan Cuma günü Özbekistanlı heyet, DAİŞ’li kadın ve çocuklarından oluşan 92 kişiyi teslim almak için Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi ile anlaşma imzaladı.

Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Ebdulkerîm Omer, “İçerisinde 7’si öksüz olan 68 çocuk ve 24 kadını heyete teslim ettik” açıklamasında bulundu.

Omer, “Politikamız gereği tedaviye ihtiyaçları olan çocukları ailelerinin onayı ile ülkelerine teslim ediyoruz. Daha önce de DAİŞ’lilerin uluslararası alanda yargılanması için çok çağrıda bulunduk” diye ekledi.

Heyete öncülük eden Allaouf ise şunları ifade etti: “Kamp içerisinde yaşayan 180 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Teslim aldığımız çocukları yeniden yaşama katılmaları için eğiteceğiz. Cumhurbaşkanlığı bu mesele ile yakından ilgilenecektir. Bize yardımcı olan Özerk Yönetime tekrar teşekkür ederiz.”