Özerk Yönetim'den Hesen'in tutuklanmasına tepki

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen’in hemen bırakılmasını istedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Bürosu, Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen’in KDP tarafından kaçırılmasına ilişkin açıklama yaptı.
Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Bürosu Sözcüsü Kemal Akif tarafından yapılan açıklamada, KDP hapishanelerinde tutulan Cihad Hesen’in durumunun iyi olmadığına dikkat çekildi.

'DERHAL SERBEST BIRAKIN'

Açıklamada, "KDP, hiçbir hukuki gerekçe olmadan temsilcimizi tutuklamaya devam ediyor. Aile ve avukat görüşlerine izin vermemekle birlikte henüz bir yargılama da yapılmadı. Bu tutuklama diplomatik, siyasi, insan hakları ve yurtseverlik değerlerine aykırıdır. Aynı zamanda diplomasiyle ilişkili bütün kanunlara da aykırıdır. İlgili bütün resmi tarafların tutuklanma nedenine dair bilgilendirilmesi gerekir. KDP ve Başûrê Kurdistan hükümeti, Cihad Hesen’in yaşamından sorumludur. Özerk Yönetim, Başûrê Kurdistan hükümeti ile ilişkilerin iyi olmasını istiyor. KDP’ye Cihad Hesen’i derhal serbest bırakması çağrısı yapıyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında bütün hukuk örgütlerine duruma müdahale etmesi ve Cihad Hesen’in aile ve avukatlarıyla görüştürülmesi çağrısında bulunan Kemal Akif, “Tutuklanmanın nedeni ve yeri belirlenmeli. Öte yandan Başûrê Kurdistan hükümetine temsilcimizin serbest bırakılması için baskı yapılmalı” dedi.