Özerk Yönetim dönen göçmenler için kriz masası kurdu

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan’dan dönen göçmenlerin güvenli bir şekilde yerleştirilmeleri için kriz masası kurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye ile Şam hükümet güçlerinin kontrolü altındaki bölgeler arasında bir açıklama yapıldı. Özerk  Yönetim, göçmenlerin güvenli dönüşleri ve yerleştirilmeleri için kriz masası kurulduğunu duyurdu. 

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkan Yardımcısı Gulistan Eli, bölgeye dönmek isteyen Suriyelilerin acılarını hafifletmek amacıyla acil toplantı düzenlediklerini ifade etti. 

Gulistan Eli, toplantıda bir kriz masası kurulmasına karar verildiğini belirtirken, bu masanın ilgili taraf ve kurumlardan oluştuğunu ifade etti. 

Gulistan Eli, "Masa, Suriyeli mültecileri kapıda karşılayacak. İsimlerini kaydedip kimliklerini doğrulayacaklar. Daha sonra Lübnan'dan dönen bölge sakinleri akrabalarının ve ailelerinin yanına geçebiliyor. Yakınları bölgede olmayanlar için Özerk Yönetim bölgede özel merkezler sağlayacak. Kriz masası göçmenlerin kabulünü denetleyecek” dedi.

Gulistan Eli, uluslararası toplumu ve mültecilerle ilgili kuruluşları da gerekli desteği vermeye çağırdı. 

Gülistan Eli, insani yardımların bölgeye ulaşarak mültecilere dağıtılabilmesi için bir kez daha Til Koçer kapısının açılması yönünde çağrıda bulundu. Şam hükümetine de geçişlerini kolaylaştırma çağrısı yapıldı. 

Özerk Yönetim 24 Eylül'de Lübnan'dan dönen Suriyelileri karşılamaya hazır olduğunu duyurmuştu.