‘Şecel köyü kurtarılı, 21 çete de öldürüldü’

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü bitirme savaşı” sürüyor. Hamlenin son 24 saatinde yaşananlara ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Şecel köyünün özgürleştirildiğini ve 21 çetenin öldürüldüğü kaydetti.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son 24 saatte yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Şecel köyünün özgürleştirildiğini kaydetti.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle: “Baxoz Cephesi: bu cephede güçlerimiz ilerlemiş ve birkaç yeni nokta tutmuştur. Çeteler güçlerimizin tuttuğu bu noktalara yönelik saldırı gerçekleştirmenin ardından güçlerimizin karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştır. Çatışmada çetelerden birkaçı öldürülmüştür.

DAİŞ çeteleri havan atışları yaparak güçlerimizin noktalarına saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz tarafından yürütülen arama-tarama çalışmalarında çetelere ait çok sayıda silah ve cephaneye el konulmuştur.

Dün akşam yaşanan çatışmalarda güçlerimiz 800 metre ilerleme sağlamış ve yeni noktalar tutmuştur. Çeteler her ne kadar güçlerimize ait noktalara saldırı girişiminde bulunsa da bu girişimler güçlerimiz tarafından boşa çıkarılmıştır. Çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş, çetelere ait 2 bomba yüklü araç ve bir tünel imha edilmiştir.

Güçlerimiz aynı bölgede bugün 600 metrelik bir ilerleme sağlamış ve yeni noktalar tespit etmiştir. Ayrıca çetelere ait silah ve cephanelere de el konulmuştur.

Sabah saatlerinde yaşanan yoğun çatışmaların ardından güçlerimiz Şecel köyünü kurtarmış ve çok sayıda çete öldürülmüştür. Bununla birlikte çetelere ait yüklü miktarda silah ve cephaneye de el konulmuştur. Köyün kurtarılmasının hemen ardından özel ekiplerimiz tarafından arama-tarama çalışmaları başlatılmış, çok sayıda mayın ve patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir.

Hecin Cephesi: Çeteler güçlerimize yönelik yoğun bir saldırı girişiminde bulunmuş, bunun üzerine ağır silahların kullanıldığı aralıklı çatışmalar yaşamış ve güçlerimiz çete saldırılarına karşı yanıt vermiştir. Sabah saatlerine kadar süren çatışmanın ardından çok sayıda çete öldürülmüştür. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da çetelerin noktalarını vurmuştur.

Bilanço:

-Hava saldırısı: 7

-Ele geçirilen nokta: 19

-Öldürülen çete: 21

-Çete kayıpları: 1 tünel, 2 bomba yüklü araç ve bir adet havan kaidesi.

-Güçlerimiz tarafından el konulan mühimmat: 2 havan namlusu (120 mm), 65 havan güllesi (120 mm), 6 adet RPG tipi roketatar, 2 BKC tipi tüfek ve bir adet BKC’ye ait cephane çantası.

-Şehit düşen savaşçı sayımız: 6

-Yaralanan savaşçı sayımız: 8”