Şehba abluka altında salgınla mücadele ediyor

Şehba bölgesi abluka altında; imkanlar çok sınırlı, ilaç ve hijyen malzemeleri bulmakta zorlanıyorlar ama buna rağmen salgına karşı korunmaya çalışıyorlar.

Efrîn Özerk Yönetimi, Şehba Belediyesi ve Sağlık Komitesi, imkanları ölçüsünde önlemler alıyor. Şehba’da tüm okul ve resmi kurumların kapatılmasından sonra tüm dış alanlara ilaçalama yapılıyor.

Suriye rejimi, şimdiye kadar koronavirüs vakalarına dair resmi bir açıklamada bulunmasa da Şam, Laskiye ve Halep’te bulunduğuna dair bilgiler, Şehba alanında yaşayanları tedirgin ediyor. Efrîn’nin Türk devleti tarafından işgal edilmesiyle birlikte iki yıldır Şehba alanında mülteci koşullarında yaşayan Efrînliler, göç koşullarının zorluklarından sonra şimdi de ölümcül salgın tehlikesiyle karşı karşıya. 

Şehba Belediyesi Eşbaşkanı Melek Huseyin, şu ana kadar Şehba bölgesinde vakaya dair belirtilerin görülmediğini belirterek, Sağlık Komitesi, komün ve meclislerle birlikte önlem almaya çalıştıklarını; halkı alınması gereken önlem konusunda seminer, broşör, TV programları ve yazılı bildirilerle bilgilendirip uyardıklarını söyledi.

Üç aşamalı temizlik kampanyası başlattıklarını kaydeden Hüseyin, şöyle anlattı:

* İlk aşama olarak dış alan temizliği. Tüm kurum, okul, dükkan ve lokantaları ilaçlıyoruz. 

* İkinci aşama olarak tüm evleri, caddeleri, çöp alanlarını, kanalizasyonları ve camileri ilaçlıyoruz. 

* Son aşamada ise yağmurun dinmesiyle tüm caddelere dumanlı ilaçlama yapacağız. 

Bunun 15 günde bir ve 6 ay devam edeceğini söyleyen Huseyin, şunları vurguladı: “Bilindiği gibi Şehba öncesinde de bir savaş alanıydı. Bu nedenle evlerin çoğu yıkık ve sağlıksız.