Şehba’da binlerce kişi Efrîn işgaline karşı alanlara çıktı

Şehba’da yaşayan binlerce Efrînli, işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının birinci yıldönümünde alanlara çıktı.

Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarının yıl dönümünde binlerce kişi alanlara çıktı.

20 Ocak 2018’de saat 16.00’da Türk ordusuna ait savaş uçakları Efrîn’deki sivil yerleşim yerlerini, tarihi alanları ve kamu binalarını hedef alarak işgal saldırılarına başladı. Saldırılarda kadın, çocuk, yaşlı olmak üzere yüzlerce sivil yaşamını yitirdi, yüzlercesi de yaralandı.

İşgal ve soykırım saldırılarının birinci yıldönümünde Efrîn ve Şehbalı binlerce kişi başta olmak üzere, Kuzey ve Doğu Suriye ve dünya genelinde yüzbinler, işgalci Türk devletini protesto etmek ve Efrîn’in kurtuluşundaki direniş ısrarını sergilemek için alanlara çıkıyor.

Şehba’daki yürüyüş “Çağın Direnişi ruhuyla Efrîn’i özgürleştirelim, Türkiye işgalciliğini bitirelim” sloganı ile düzenleniyor.

Esnaflar kepenk kapatarak yürüyüşe katılırken, bölgede yaşam yürüyüşe kilitlendi. Türkiye işgalciliğini protesto etmek için alanlara akan binler, direnişlerini sürdürmede ısrarlı olduklarını ve Efrîn’in kurtuluşuyla topraklarına geri dönecekleri mesajı verdi.

Şehba’nın Ehdas ilçesinde düzenlenen yürüyüşe katılanlar, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarında yaralananlar ve katledilenler ile Çağın Direnişinde fedai eylemler yaparak şehit düşen savaşçılar Barîn, Avesta, Îlan, Karker, Qehreman ve Sîpan’ın posterleri ile Efrîn’deki yıkımı gösteren fotoğraflar da taşınıyor.

Yürüyüş ardından ise bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan Efrîn Kantonu Kongra Star üyesi Hêvîn Mûse “Avesta ve Barîn’in direniş ruhuyla Efrîn’i özgürleştireceğiz. Buradan İmralı Cezaevi’nde direnen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı da selamlıyoruz” dedi.

TEV-DEM adına konuşan Hesen Koçer de şunları belirtti: “Rêber Apo’nun felsefesiyle kendini eğitmiş bir halkın iradesi kırılamaz. Bugün Şehba’da Efrîn için alanlara akan Efrîn halkından bunu biliyoruz.”

Miting, “Çağın direniş şehitleri ölümsüzdür” sloganıyla sonlandı.