Şehba’da Türk devleti ve çeteleri protesto edildi

Şehba’daki Efrîn halkı tarafından düzenlenen yürüyüşle, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrînli kadınlara karşı işlediği suçlar kınandı.

Türk devleti ve çetelerinin sivillere ve kadınlara yönelik suçlarına karşı öfke büyüyor. Şehba’da bugün binlerce Efrînli, işgalcilerin kadınlara karşı işlediği suçları protesto için yürüdü.

Şehba’nın tüm köyleri ve Efrîn’in Şêrawa ilçesinden binlerce kişi, Fafîn ilçesindeki Avrîn hastanesinden yürüyüşe geçti.

“Demografi Değişimine Hayır!’, “Adalet Nerede?” ve “Efrînli Kadınların Çığlıklarını Duyun” yazılı pankartlar taşıyan halk, sık sık Türk devleti ve çetelerini kınayan sloganlar attı.

Berxwedan Kampı’na ulaşıldığında yürüyüş mitinge dönüştü. Mitingde konuşma yapan Efrîn Yürütme Meclisi Eş Başkanı Şîraz Hemo, Türk devletinin kadınlara yönelik suçlarını kınayarak, “Bu suçlar Rojava Devrimi’ne öncülük etmiş kadınların iradesini kıramayacak” dedi ve direniş mesajı verdi.

Kongreya Star Efrîn Kantonu Yönetimi Üyesi Newroz Haşim de işgalcilerin suçları karşısında uluslararası toplumun tepkisizliğini kınayarak, bu sessizliğin suçların devam etmesine neden olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından yürüyüş işgalcilerin Efrîn’den çıkarılması sloganlarıyla son buldu.