Şehba’da Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde düzenlenen bir yürüyüş ile işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine ve Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları protesto edildi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi gençler Şehba’da işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri ve Medya Savunma Alanları’na saldırılarını protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi.

Şehba kantonundaki Fafîn belde girişinde yürüyüşe geçen halk belde sokakları boyunca yürüdü. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi bayraklarının taşındığı yürüyüşte sık sık işgal saldırılarının kınandığı sloganlar atıldı.

Til Rifet ve Aqibe Katliamı Şehitleri Şehitliği’nde mitinge dönüşen eylemde, yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Efrîn Kantonu üyesi Ehmed Hesen açıklamayı okudu.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Kürdistan topraklarında Kürt halkına karşı katliam ve soykırım saldırıları gerçekleştiriliyor. İşgalci Türk devleti bir süredir Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılarını arttırdı. Özellikle Mamreşo tepesinde hareketi yenmek için çabalayan düşman gerillanın direnişi karşısında duramıyor.

HPG ve YJA-STAR gerillaları meşru savunma temelinde saldırılara karşılık vererek, düşmanın gerillaya karşı son teknoloji savaş araçlarının işe yaramadığını gösterdi. Düşmana tarihi bir ders veren gerilla, düşmana, gerilla karşısında durmanın mümkün olmadığını gösteriyor.

Devrimci halkın direniş ruhu ile intikam, mücadele ve işgalci Türk devletinin vahşi saldırılarından hesap sorma sözü veriyoruz. İmralı direnişi ve mücadeleci Zilan, Bêritan ve Avesta ruhuyla yeni bir tarih yazarak, Türk devleti ve çetelerinin faşizmini ortadan kaldıracağız. Bu zafer şüphesiz gençlerin gücü ve mücadelesi ile gerçekleşecektir.”