Şehba’da Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Şehba’da alanlara çıkan binlerce kişi Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları ve Efrîn’deki demografik değişim politikalarını protesto etti.

Şehba’da yaşayan binlerce Efrînli bugün Türk devletini protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Şehba’nın Ehdas ilçesine bağlı Til Qerah köyünde başlayan yürüyüşte, şehitlerin posterleri ve Türk devletinin kınandığı pankartlar açıldı. Yürüyüş boyunca sloganlar atıldı.

Serdem Kampı Meydanı’na ulaşan yürüyüşçüler burada saygı duruşunda bulundu. Efrîn Kanton Meclisi adına konuşan Mihemed Ebdo, Türk devletinin demokratik ulus projesini yok etmek için Efrîn’in demografik yapısını değiştirdiğini söyledi. Türkmen ve Filistinlilerin üç yıldır düzenli bir şekilde Efrîn’e yerleştirildiğini dile getiren Ebdo, bunun uluslararası hukukta suç olduğunu belirtti. Efrîn’de binlerce kişinin zorunlu göçe tabi tutulduğunu aktaran Ebdo, halkın Türk devletine karşı direnişinin her alanda devam ettiğine işaret etti.

Kongreya Star adına konuşan Gulê Mihemed de “18 Mart 2018’den bu yana Türk devleti Efrîn halkının kimliğini yok etmek için uğraşıyor. Bunun için her türlü yol ve yöntemi denedi. İnsanlar zorla göç ettirildi. Efrîn her alanda işgalden nasibini aldı. Tarihi mekanlar talan edildi. Doğası tahrip edildi. Kültürel yapısı değiştirildi. Farklı kimlikler dayatıldı. Okullarda eğitim dili değiştirildi. Êzidî köylerine yönelik her türlü vahşet yapıldı. Bütün bunlar Efrîn’in boşaltılması ve yerine Türkmenlerin yerleştirilmesi için yapıldı” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türk devletinin kınandığı sloganlarla eylem son buldu.