Şehba'daki Efrînliler için yardım kampanyası

Jin Rabin Ser Piya enformasyon merkezi, Türk devletinin Efrîn'i işgal etmesinin ardından kamplarda yaşamak zorunda kalan Efrînliler için yardım kampanyası başlattı.

Kongra-Star bünyesinde çalışmalarını sürdüren Jin Rabin Ser Piya' enformasyon merkezine bağlı bir grup aktivist Şehba'da bulunan mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bir kampanya başlattı. Kampanyaya ilişkin Jin Rabin Ser Piya enformasyon merkezi, tarafından yapılan açıklamada, kışın gelmesi ile birlikte kamptaki şartların daha da zorlaştığına dikkat çekildi.

Türk devletinin 2018 yılı Ocak ayında Efrîn'e saldırmasının ardından binlerce Efrînlinin şehri terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Türk devletinin saldırında Efrîn halkının evleri yıkıldı, Efrîn’in en büyük hastanesi bombalandı, ekonomik alt yapı çökertildi. İşgalci güçler sivil insanları kaçırarak, işkence etti ve barbarca katletti. Şehri terk etmek zorunda kalanlar, aylardır mülteci kamplarında kalıyor" denildi. 

ULUSLARARASI YARDIM KURUMLARI SESSİZ KALIYOR

Kampların çok kötü durumda olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası yardım kurumlarının bir kısmının Şehba bölgesine gitmek istemediğini, bir kısmının ise gidemediği vurgulandı. Mültecilerin büyük bir kısmının çadırlarda kaldığına değinilen Jin Rabin Ser Piya enformasyon merkezi açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Mülteciler çadırlarda yaşıyor, elektrikleri yok, mazot ve içme su sıkıntısı yaşanıyor. Uluslararası toplum bu insanlık trajedisi karşısında sesiz kalıyor. Fakat, bu ay içinde Jin Rabin Ser Piyan eylemci ve gönüllülerden oluşan bir grup Şehba’daki kampları ziyarete etti. Bu ziyarette acil bazı ihtiyaçlar tespit edildi.

Sizin yardımlarınızla onlar, yaşamsal ihtiyaçlarını her şeylerini kaybetmiş olanlara yetiştirecekler. Sizler küçük bir hediye ya da yardımla Efrîn mültecilerini mutlu edebilir ve onlara sahip çıkabilirsiniz. Gönüllü ve eylemci@starcongress ve @riseupforafrin şu an Efrînli mültecilerinin yanında. Sizin yardımlarınızla onlar mültecilere yaşamsal ihtiyaçlarını gönderebilecek."

Efrînli mültecilerle destek için tüm bilgileri buradan bulabilirsiniz: www.womenriseupforafrin.org