Şehit aileleri direnişçilerin yanında

Qamişlolu şehit aileleri, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevi ve ölüm orucu eyleminin önemine dikkat çekerek, direnişçileri destekliyor.

Qamişlolu şehit aileleri, tecridin sonlandırılması talebiyle direnişte olan eylemcilerin yanında olduklarını söyledi.

Qamişlo Batı Bölgesi Şehit Aileleri Kurumu üyelerinden Fehime Xelîl, bir şehit annesi. Kürt Halk Önderi Öcalan üzerinde haksız ve yasadışı bir tecrit uygulandığını belirten Xelîl, “Şehit aileleri olarak direnişçilerin yanındayız. Özellikle Türk devlet güçlerinin tutsak annelerine saldırılarını kınıyoruz. Bu durum, böyle devam edemez” dedi.

PYD’li Abdulaziz Abdurrahman ise açlık açlık grevlerinin düşmanın zalimliğine karşı etkili bir silah olduğunu ve bunun Kürt tarihinde yaşandığını hatırlattı. Eyyubiler döneminde Mihyeddin El-Arabi’nin sisteme karşı çıktığı için atıldığı cezaevinde açlık grevi yaptığını söyleyen Abdurrahman, "Bugün Kürtler olarak da binlerce insanımız cezaevinde ve dışarıda zulme karşı direnmekteler. Hatta bu duruma dünyanın her yerinden destek gelmekte ve yayılmaktadır. Hareketimizin dostlarınca da eylemler sahiplenilmekte. Açlık grevi, egemenlere karşı silahtır. Düşman bile ne cevap vereceğini bilemiyor. Bir insan bedenini eritiyorsa hiçbir güç karşısında duramayacaktır. Bugün arkadaşlarımız aklıyla, iradesiyle bu zulme karşı durabiliyor. Başaracağız ve bu düşmanı yenilgiye uğratacağız” şeklinde konuştu.

BİRLİK İÇİNDE OLACAĞIZ

Ailesinde birçok şehit ve devrimci olan Vehbiye Sofi de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve eylemcileri selamlayarak, direnişi desteklediklerini söyledi. "Her dakika ve saniye aklımızdalar ve onları hiç unutmaya da niyetli değiliz" diyen Sofi, şöyle konuştu: "O güzelim evlatlarımızın kanı onların yanına kalmayacaktır. Allah bizlerin hakkını onların yanına bırakmasın. Biz Kürtler birlik olacağız, birlik içinde dört parçayı da özgürleştireceğiz.”