Şehit Dilo Hesekê Amûdê’de son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Dilbirîn Hac Yûnis (Dilo Hesekê) Amûdê ilçesinde bulunan Şehit İsmail Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen YPG savaşçısı Dilbirîn Hac Yûnis (Dilo Hesekê) Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinde bulunan Şehit İsmail Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Şehit İsmail Şehitliği’ne doğru yola çıktı. YPG ve YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başlayan cenaze töreninde konuşan Şehit Aileleri Meclisi adına Mihemed Seid Ferso ve YPG komutanlarından Agiri Jinda şehit ailesine başsağlığı diledi.

Hesekê’nin halkının özgürlüğü ve onurunu savunmak için canını feda ettiği de dile gelen konuşmalarda “Şehit Dilo yolumuzu aydınlatan bir meşale oldu” dedi.

Konuşmaların ardından şehit Dilo Hesekê’nin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Törenin sonunda Şehit Dilo annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde toprağa verildi.