Şehit Dilovan son yolculuğuna uğurlandı

Minbic Askeri Meclisi Özel Kuvvetler savaşçısı İhab Hemed Abdullah (Dilovan), kitlesel bir törenle toprağa verildi.

16 Şubat’ta Eyn İsa’da şehit düşen Minbic Askeri Meclisi Özel Kuvvetler savaşçısı İhab Hemed Abdullah’ın (Dilovan) cenazesini Fırat Hastanesi’nden alan kitle, kent şehitliğine götürdü.

Şehit Dilovan’ın naaşı şehitlikte askeri törenle karşılandı. Törende bir konuşma yapan Minbic Askeri Meclisi komutanı İbrahim Hemdan şehit Dilovan’ın ailesine başsağlığı diledi. Hemdan, şehit Dilovan’ın gerçek bir kahraman olduğunu ve halkı için canını feda ettiğini söyledi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Henadi Mihemed de şehitlerin yarattığı değerlere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi adına Dindarlar Merkezi Başkanı Eli Cemili konuştu. Cemili, güvenliğin ve huzurun şehitlerin emekleri ile elde edildiğine dikkat çekerek, şehitlerin özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda ettiğini dile getirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminden Faruq El-Maşi de konuşmasında şehit ailesine başsağlığı dileklerini ileterek Minbic’in şehitlerin kanları ile kurtarıldığını belirtti. Faruq, “Fedakarlık ve mücadele ruhuyla Minbic özgürleştirildi. DAİŞ terörü son üssünde sona yaklaşıyor. Bu da şehitlerin uğruna canlarını feda ettikleri amaçlarının yerine gelmesi demektir” dedi.

Konuşmalardan sonra Şehit Dilovan’ın şehadet belgesi okunarak ailesine verildi. Şehit Dilovan’ın cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.