Şehit Dilşad Ebdo, Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı

Görevi esnasında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Dilsad Ebdo’nun cenazesi Qamişlo’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttüğü görevi esnasında 13 Eylül günü şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Dilşad Ebdo, Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazesini Enteriyê Mahallesi’ndeki Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alan yüzlerce kişi araç konvoyu ile şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikteki cenaze töreni, askeri tören ile başladı. Burada bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Welîda Botî, şehit ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Cizre Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Kenan Berakat ise “QSD, YPG ve YPJ’nin sınır güvenliği için oluşturulan ‘güvenli bölge’ de yer alması Türkiye’yi rahatsız etti ve tekrardan tehditlere başvurmaya başladı. Bu da Türkiye’nin amacının bir sınır güvenliği olmadığını gösteriyor. Amacının bölgeyi işgal edip, katliamlar gerçekleştirmek olduğu açığa çıkmıştır. Ayrıca şehitlerin kanıyla kurtarılan bölgelerde yeniden DAİŞ çeteleri canlandırılmak istenmektedir” dedi.

Kenan Berakat, şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları koruyacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından şehit Dilşad’ın şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehidin cenazesi şehitlere bağlılık sloganları ile son yolculuğuna uğurlandı.