Şehit düşen 4 savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde farklı tarihlerde şehit düşen 3 savaşçı ile 2013 yılında şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi şunları belirtti: “Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Dêrazor kırsalında yuvalanan DAIŞ çetelerini temizleme operasyonları devam ediyor. 28 Şubat günü güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında çıkan çatışmalar sonucunda 3 yoldaşımız çetelere kahramanca savaşarak şehit olmuştur.

Ayrıca 2013 yılında Tirbesipiyê’de dönemin El Nusra çetelerine karşı savaşarak şehit düşen bir yoldaşımızın şehadetini ilan ediyoruz. Şehit yoldaşımızın ilanının gecikmesi nedeniyle başta şehit ailemizden ve halkımızdan özür diliyoruz.

Şedadê kentinden Arap olan Goran, Welîd ve Zagros yoldaşlarımız, Dêrazor’u özgürleştirme amacıyla Cizre Fırtınası Hamlesi başladığında YPG saflarına katılım sağlamışlardır. Özgürlük düşüncesiyle tanıştıktan sonra yıllardır hüküm süren karanlık düşünceye başkaldırarak bölgede halkların birlikteliğini sağlama amacıyla yönünü direnişin alanları olan Dêrazor’a vermişlerdir. İdeolojik eğitimden aldıkları güçle her koşul altında kendilerini hazırlamış, yaşamın her anında yaşayarak halkların birlik sembolü olmuşlardır.

Kuzey Kürdistan’ın Wan kentinden olan Zana yoldaşımız yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. Kürt kültürü ve geleneğinin hakim olduğu ve her zaman korunduğu, tarihte sürekli direniş merkezi olan Serhed bölgesinde büyüyen Zana yoldaşımız bu kültüre sahip bir Kürt evladı olarak 2013 yılında işgalci Türk devleti destekli El Nusra çetelerinin Rojava topraklarına saldırmasıyla yurtseverlik duygusu ve bilinciyle yönünü insanlık devriminin yaşandığı ve direndiği Rojava’ya vermiştir. Zana yoldaşımız devrimin kazanımlarını koruma ve savunmak için büyük bir emek ve fedekarlıkla insanlık düşmanı çetelere karşı savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Her dört kahraman yoldaşımızı saygıyla anıyor; başta şehit ailelerimize ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. İşgalci güçlere verdikleri mücadelelerini zafere taşıyana dek mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.

Şehitlerimizin sicil bilgileri şöyle:

                                      

Kod Adı: Goran Şedadê

Adı Soyadı: Leys El Îsa

Ana Adı: Fatma

Baba Adı: Ehmed

Doğum Yeri: Şedadê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrezor / 28 Şubat 2018

 

 

 

Kod Adı: Welîd Şedadê

Adı Soyadı: Mihemed El Îsa

Ana Adı: Cahra

Baba Adı: Hemîd

Doğum Yeri: Şedadê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrezor / 28 Şubat 2018

 

 

Kod Adı: Zagros Şedadê

Adı Soyadı: Hisên El Rîme

Ana Adı: Henûf

Baba Adı: Mexlef

Doğum Yeri: Şedadê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrezor / 28 Şubat 2018

 

 

Kod Adı: Zana Wan

Adı Soyadı: Zafer Ağcakaya

Ana Adı: Narinc

Baba Adı: Hudeyda

Doğum Yeri: Wan

Şehadet Yeri ve Tarihi: Tirbesipiyê / 19 Ekim 2013”