Şehit Ebû Mihemed son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin Minbic’e yönelik işgal saldırılarında şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Xalid Ziyad Menle (Ebû Mihemed), Sirîn ilçesinde kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türk devleti ve çetelerinin Minbic’in köylerine yönelik işgal saldırılarına karşı devam eden direnişte şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Xalid Ziyad Menle (Ebû Mihemed ), Kobanê’nin Sirîn ilçesinde sonsuzluğa uğurlandı.

Sirîn Şehitliği’nde gerçekleştirilen cenaze törenine, Özerk Yönetim temsilcileri, Kobanê ve Sirîn’deki sivil toplum kuruluşu üye ve temsilcileri, Minbic Sivil Meclisi yetkilileri, Minbic askeri ve sivil meclisi üyeleri ile bölge sakinleri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan cenaze töreninde konuşan Minbic Askeri Meclisi yetkililerinden Îbrahîm Şerîde, şehitlerin yarattığı direniş yolunun takipçisi olacaklarını vurguladı. Şehit ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Sirîn Halk Belediyesi Eşbaşkanı Mistefa Muslim, “Şehit Ebû Mihemed, halkının huzur ve güven içerisinde yaşaması için canını feda etti. Şehitlerin kanlarıyla elde ettiği kazanımları sonuna kadar koruyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit cenazesi törenin sonunda sloganlar eşliğinde toprağa verildi.