Şehit Hesen, Tabqa’da son yolculuğuna uğurlandı

Görevi esnasında şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Hesen El-Ehmed son Tabqa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttüğü askeri görevi esnasında şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Hesen El-Ehmed, Tabqa Şehitliği’nde düzenlenen görkemli bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit cenazesini Tabqa Wetani hastanesinden alan halk onlarca araçtan oluşan bir konvoyla şehitliğe doğru yola çıktı. Şehitlikte Özsavunma Savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi.

Törende konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebid Hamid El-Mihbaş şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehitlerin emeği sayesinde Kuzey ve Doğu Suriye toprakları işgalci Türk devleti ve DAIŞ/El-Nusra çetelerinden özgürleştirilecek” dedi.

Tabqa Savunma Komitesi yöneticilerinden Semer Dawûd ise, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı birlik ve mücadelenin gerektiğini vurgulayarak, “QSD, terörü yok etmek için binlerce şehit verdi” dedi.

Konuşmaların ardından şehit Hesen El-Ehmed’in şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Törenin sonunda Serêkaniyê kentinde Onur Direnişi’nde şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Mihemed Nur El-Hemid’in şahadeti açıklanarak, şahadet belgesi ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehit El-Ehmed’in cenazesi zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.