Şehit Idlibî kitlesel törenle toprağa verildi

Minbic halkı, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen savaşçı Ceyş El-Siwar savaşçısı Abdullah El-Seyîd’nin (Idlibî) cenazesini Minbic Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Ceyş El-Siwar ve Şehit Aileleri Meclisi bayrakları taşıyan yüzlerce kişi, Şehit Idlibî’nin cenazesini Fırat Hastanesi’nden aldıktan sonra bir araç konvoyuyla kent şehitliğine doğru yola çıktı.

Şehitlikte Öz Savunma Güçleri savaşçıları askeri bir tören düzenledi. Ardından bir konuşma yapan Ceyş El-Siwar komutanlarından Dilşêr Idlibî şehidin ailesine başsağlığı diledi ve şehitlerin yolunu takip edecekleri sözü verdi.

Demokratik Şemal Tugayı komutanlarından Mehmûd Hebîb ise şunları söyledi: “Kanlarıyla bölgeyi terörden temizleyen şehitlerin ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. DAİŞ çetelerinin sahada yok edilmesi, bölgede bittiği anlamına gelmiyor. Önümüzdeki süreçte çetelerin gizli hücrelerine karşı savaşacağız. “

Törende Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Fatima Dîbai da; “Şehadetler mücadeleci çizgimizin sürdürülmesi için bir ısrardır. Güçlerimiz DAİŞ çeteleri ve düşmanlara karşı büyük bir savaş yürüterek büyük başarılar elde etti” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi adına bir konuşma yapan Farûq El-Maşî şunları söyledi: “Minbic toprağı bugün İdlibli bir evladı kucaklıyor. Şehit Abdullah, Suriye’nin birçok bölgesinde teröre karşı savaştı ve Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehadete ulaştı. Bu şehadet de gösteriyor ki Suriye halkı nerede olursa olsun halkını ve toprağını savunuyor.”

Ayrıca Minbic ve beldelerinin Demokratik Sivil Yönetimi adına konuşan Nîroz Şihab, bütün özgürlük şehitlerini andı ve onların izinin takipçisi olma sözünü verdi.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Henadî Mihemed şehidin şehadet belgelerini okuduktan sonra ailesine teslim etti.

Merasimin sonunda şehidin cenazesi sloganlar ve annelerin zılgıtlarıyla toprağa verildi.