Şehit Sîpan Efrîn son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan QSD Komutanı Sîpan Efrîn, Dêrik’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen QSD Komutanı Sîpan Efrîn (Mihemed Hemo), Dêrîk’teki Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenle sonsuzluğa uğurlandı. Dêrik’teki Şehit Hogir Hastanesi önünde toplanan binlerce kişi, şehit cenazesini teslim aldıktan sonra kent merkezinde yürüyüşe geçti.

Kitle, kentin ana caddeleri boyunca devam eden cenaze yürüyüşünün ardından Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne gitti. Şehitlikte saygı duruşu ile başlayan törende, QSD savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi.

Törende konuşan YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd, “Şehit Sîpan tüm cephelerde kahramanlık destanı yazdı. Binlerce savaşçı onun eğitiminden geçti. Bugün burada büyük bir komutanı uğurluyoruz. Erdoğan ve çetelerine karşı öncü bir rol oynayan bir komutanı uğurluyoruz. Her türlü ihanetin karşısında duran bir komutanı uğurluyoruz” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu üyesi Foza Yusif, Şehit Sîpan’ın özgürlük, adalet ve halkların onuru için savaşan güçlü bir savaşçı olduğunun altını çizdi. Şehit Sîpan’ın Kürt halkının özgürlüğü için canını feda ettiğini kaydeden Yusif, “Şehit Sîpan yoldaşlık ruhuyla hareket ediyordu. Yurtsever kişiliğiyle tanınıyor. Sadece bir savaşçı değil aynı zamanda güçlü bir komutan ve mühendisti” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi tarafından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda Şehit Sîpan’ın cenazesi sloganlar ve alkışlar eşliğinde toprağa verildi.