Şehit Yılmaz Dêrik’te toprağa verildi

Şehit olan YPG savaşçısı Yusuf Terkin (Yılmaz Cizîr), Dêrik’teki Şehit Xebat Derik Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımı ile düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrikli yüzlerce kişi, Şehit Xebat Derik Şehitliği’nde düzenlenen törenle YPG savaşçısı Şehit Yusuf Terkin’i (Yılmaz Cizîr) son yolculuğuna uğurladı.

Törende, Şehit Aileleri Meclisi tarafından, Abdullah Kutlu (Tolhildan Xwînrij) ve Burhan Yorgan (Dijwar Gever) adlı QSD savaşçılarının kimlik bilgileri de açıklandı.

Dêrik Hastanesi’nden Şehit Yılmaz’ın cenazesini alan yurttaşlar onlarca araçlık konvoyla şehitliğe doğru yola çıktı. Şehitlikte düzenlenen tören saygı duruşu başladı.

Törende konuşma yapan PYD Üyesi Salih Dêrik, “Bugün andığımız şehitlerimiz şahsında bütün özgürlük şehitlerini saygıyla anıyoruz ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaşadığımız bu süreç faşist Türk devleti ve çeteleri karşısında birlik olmamızı gerektiriyor” dedi.

Demokratik İslam Topluluğu Kongresi adına konuşan Şêx Sinan Seydüş, şehitlere, değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından QSD savaşçılarının kimlik bilgileri açıklandı ve ailelerine teslim edildi. Aileler şehitlere söz verdiklerini belirterek onların izinde olacaklarını belirtti.

Törenin ardından Şehit Yılmaz’ın cenazesi zılgıtlar ve sloganlarla toprağa verildi.