Şehit Zinar Efrîn’de son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit olan Rehman Hisên (Zinar Efrîn) Şehba’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

25 Temmuz’da Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu şehit düşen HRE savaşçısı Rehman Hisên (Zinar Efrîn) için Ehresê’deki Çağın Direnişi Şehitliği’nde düzenlenen cenaze törenine binlerce katıldı.

Rehman Hisên’in cenazesini Fafine ilçesindeki Avrîn hastanesinden alan kitle cenazeyi oluşturdukları araç konvoyu ile Ehresê’deki şehitliğe getirdi. Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra kısa bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fewzi Mistefa, aileye baş sağlığı diledi.

Türk devletinin Efrîn’de her türlü suçu işlediğini kaydeden Fewzi Mistefa, Türk devleti ve çetelerinin en son kutsal olan şehit mezarlarına saldırdığını hatırlattı.

Türk devletinin Osmanlı hayali için Efrînlilere saldırmaya devam ettiğini dile getiren Fewzi Mistefa, Efrîn’i özgürleştirinceye kadar mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Kongreya Star Koordinasyon üyesi Zozan Hec Xelil de aileye başsağlığı diledikten sonra şunları dile getirdi: “Türk devletinin amacı sivilleri katletmektir. Bununla Şehba’daki Efrînlilerin iradesini kırmak istiyor. Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’de inşa edilen demokratik ulus projesini ve halkların kardeşliğini ortadan kaldırmaya çalışıyor.”

Konuşmalardan sonra şehidin kimlik bilgileri okunarak ailesine teslim edildi. Rehman Hisên’in cenazesi sloganlarla defnedildi.