Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçıları Îsa Hemîd (Nîdal), Hisên Temir (Egîd Hesekê) ile Ehmed Mihemed’in (Şêrwan Hesekê) Hesekê’de, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Leyla Ridwan Xelef (Melek Minbic) ve Mehmûd Merî Teqtûq’u (Nemir Minbic) Minbic’te son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Îsa Hemîd (Nîdal), Hisên Temir (Egîd Hesekê) ile Ehmed Mihemed’in (Şêrwan Hesekê) naaşlarını almak için yüzlerce kişi, Şehit Aileleri Meclisi önünde toplandı. Şehitlerin cenazelerini alan kitle daha sonra Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki uğurlama merasimi QSD savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Merasimde, Ocak ayında Cudi’de şehit düşen YJA Star gerillası Rengîn Rojava kod adlı Rengîn Zêdî’nin şehadeti de duyuruldu.

Merasimde Hesekê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi adına Fatme Hesen ve Cizre Bölgesi Şehit Çalışmaları Komitesi Eşbaşkanı Welîde Botî birer konuşma yaptı. Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilendi, halkların özgürlüğü ve onurlu yaşamı için şehitlerin gösterdiği fedakarlığa dikkat çekildi.

DAİŞ’e karşı Baxoz’da ilan edilecek zaferin tüm halklara kutlu olması dilenen konuşmalarda, bölgeye yönelik komploların halk dayanışmasıyla boşa çıkarıldığı belirtildi.

Konuşmalarda Kuzey ve Doğu Suriye halkının, Efrîn’in kurtuluşu gerçekleşene kadar işgalci Türk devletine karşı mücadelesinin süreceği belirtilirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Leyla Güven öncülüğündeki direniş selamlandı.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed, QSD’li Şehit Nîdal, Şehit Egîd ve Şehit Şêrwan’ın şehadet belgelerini okudu ve ailelerine teslim etti. şehitlerin aileleri de evlatlarının hayallerini gerçekleştirene kadar mücadelelerini devam ettireceklerinin vurgusunu yaptı.

Törenin sonunda şehitler, annelerin zılgıtları ve sloganlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

MINBIC

Minbic’de yüzlerce kişi, şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Leyla Ridwan Xelef (Melek Minbic) ve Mehmûd Merî Teqtûq’u (Nemir Minbic) düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlerin posterlerini kaldıran yüzlerce kişi, sloganlar eşliğinde şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlerin cenazeleri, şehitlikte askeri tören ile karşılandı.

Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş merasimde yaptığı konuşmada her iki şehidin ailesine başsağlığı diledi, halkların özgürlüğü için can veren şehitlerin özgürlük yolunu aydınlatan meşale olduğunu söyledi.

DAİŞ çetelerinin bitme aşamasına geldiğini de hatırlatan Şervan Derwîş, şehitlerin izinde mücadelelerini sürdüreceklerinin sözünü yineledi.

Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Kefaa Elî de şehitlerin ailelerine taziye dileklerini iletti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi adına konuşma yapan Farûq Maşî ise taziye dileklerini iletti ve “DAİŞ çeteleri, Derazor’daki son alanında bitişi yaşıyor. Tüm dünyayı tehdit eden teröre karşı savaşçılarımızın direnişiyle zafere doğru ilerliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Melek ve Şehit Nemir’in şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Şehitler, sloganlar ve zılgıtlarla son yolculuklarına uğurlandı.