Şengal’e dönük iddialar yalanlandı

Şengal Kaymakamı ve Heşdî Şebî Lalêş Komutanı, Irak ordu gücü ve Heşdî Şebî’nin bölgeden çekildiği iddialarını yalanladı. Şengal’de Irak ile YBŞ güçleri dışından başka bir gücün olmadığı bildirildi.

Rojnews'in haberine göre, Şengal Kaymakamı Fehed Hamid ve Heşdî Şebî Laleş Komutanı Xal Elî Irak, ordu gücü ile Heşdî Şebî’nin bölgeden çekildiği iddialarının, bölgenin huzurunu kaçırmak üzere kimi güçler tarafından ortaya atıldığını ve doğru olmadığını söyledi.

'DAİŞ'İN HERHANGİ HAREKETLİLİĞİ YOK'

Hamid, şu anda Irak, Heşdî Şabî ile YBŞ güçlerinin Şengal’de olduğunu ve Şengal’in resmi savunma güçleri olduğunu dile getirdi.

Bölgede DAİŞ çetelerinin herhangi bir haraketliliklerinin olmadığını belirten Hamid, bölgede hakim olan huzur ve güvenliğin devam ettiğini kaydetti.

'İDDİALAR ASILSIZ'

Heşdî Şebî Lalêş Komutanı Xal Elî de, söz konusu iddiaların gerçek olmadığını, yalnızca Heşdî Şabî’ye bağlı İmam Ali Taburunun kentin huzurunun kaçmaması, kentin askeri bir alana dönüşmemesi için kentten ayrıldığını, Şengal çevresindeki Domîs karargahına geçtiklerini açıkladı.

Xal Elî, Şengal’de yabancı herhangi bir gücün olmadığını da sözlerine ekledi.