Şengal’in düşmanları korkuyor

Şehit düşen arkadaşlarının mücadelesini sürdüreceklerini belirten YBŞ VE YJŞ’liler, Şengal’in özgür ve kendi savunma gücüne sahip olmasının, düşmanlarını korkuttuğunu söyledi.

YBŞ komutanlarından Dijwar Feqîr, Türk saldırısında şehit düşen arkadaşlarının intikamının alınmasının Şengal halkı için şart olduğunu ifade etti.

Şengal’in Sinunê kasabasına bağlı Digurê köyüne yapılan Türk hava saldırısında şehit düşen YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengalî ve kardeş YBŞ savaşçası Şervan Cilo ile YBŞ savaşçıları Êzdîn Şengalî ve Hemid Şengalî’yi anan arkadaşları, mücadelelerini devam edeceklerini aktardı. Arkadaşlarının izinden yürüyeceklerini kaydeden YBŞ komutanlarından Dijwar Feqîr, şunları söyledi: “YBŞ’yi ileride yönetecek olan değerli yoldaşlarımızı yitirdik, halkımızın başı sağ olsun. Arkadaşlarımız DAİŞ’ten Şengal’in temizlenmesinde önemli rol oynadılar, intikamlarını almak Şengal halkı için şarttır. Türk devletinin saldırılarına göz yuman, hava sahasını açan güçler artık bu tutumlarından vazgeçmeli.”

DÜŞMANDAN KORKMUYORUZ

YJŞ Komutanlarından Hezda Şengalî, YBŞ-YJŞ’nin inşa edilmesinin temelini hatırlatarak, Êzîdî halkının üzerinde gerçekleştirilen katliamları hatırlattı. Şengalî, “Halkımızın ve yiğit yoldaşlarımızın kanları, emekleri ile oluşturulan örgütlülüğümüz düşmanımızın gözünü korkutuyor, bunun farkındayız fakat bizler hiçbir düşmandan korkmuyoruz. Şehit yoldaşlarımızın intikamını alacağız ve mücadelelerine devam edeceğiz” dedi.

ZAYIF DÜŞECEĞİMİZİ ZANETMESİNLER

YBŞ Komutanlarından Kurtay Şengalî, hava saldırılarıyla DAİŞ’in Şengal’de temizlenmiş olmasının intikamının alınmaya çalışıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu halkın çocuklarını katlettiler, katledilen bu halkın çocukları DAİŞ’in Şengal’den temizlenmesinin öncülüğünü yaptılar. Tük devleti de bugün bunun intikamını alıyor. Erdoğan halen DAİŞ ve Bağdadi’nin intikamını alıyor. Bu, Irak merkezi hükümetinden habersiz gerçekleşmiyor. Düşmanlarımız yaptıkları saldırılarla zayıf düşeceğimizi, korkacağımızı zannetmesinler, aksine daha da örgütlenip büyüyoruz. Mam Zeki Şengalî’nin 15 Ağustos 2018’de şehit düştükten sonra yüzlerce savaşçı saflarımıza katılarak Zeki Şengalî ismini aldı. İntikamlarını mutlaka alacağız.”