Şera’da 9 işgalci Türk askeri öldürüldü

HRE güçlerinin Efrîn'in Şera ilçesinde işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemde,9 asker öldürüldü, 14'ü de yaralandı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri  (HRE), Şera’da işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

 “Güçlerimizin işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik eylemleri kapsamında işgal altındaki Efrîn’in Şera ilçesinde en az 9 işgalci asker öldürüldü, 14 asker yaralandı.

Birliklerimiz 30 Nisan tarihinde Şera’nın Qitme köyünde işgalci Türk ordusuna ait 2 Kirpi tipi zırhlı aracı hedef almış ve etkili bir şekilde vurmuştur. Eylem sonucunda araçlar imha edilirken içerisindeki 7 asker öldürülmüş ve 5’i yaralanmıştır.

30 Nisan tarihinde aynı alanda güçlerimiz işgalci Türk ordusuna ait bir birliği pusuya düşürmüştür ve bölgede çatışmalar yaşanmıştır. Eylem sonucunda 4’ü ağır olmak üzere en az 6 işgalci asker yaralanmıştır.

30 Nisan tarihinde Şera ve Azaz arasındaki bölgede güçlerimiz işgalci Türk ordusuna ait bir arazi tipi askeri bir aracı hedef almış ve imha etmiştir. Eylem sonucunda 2 yüksek rütbeli asker öldürülürken 3’ü de yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu eylemler sonrası Şera ve Şêrawa kırsalını obüs ve tanklarla yoğun bombardımana tutmuştur. Ayrıca işgalci orduya ait savaş uçakları ve insansız hava araçları da bölge üzerinde uzun süre faaliyet gerçekleştirmiştir. Tüm bu eylemlerde 1 savaşçımız şehit olmuş, 2 savaşçımız da hafif yaralanmıştır.”