Şêrawa’da 7 Türk askeri öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgal altındaki Efrîn’in Şêrawa ilçesinde Türk devletine ait askeri üsse düzenledikleri eylemde 7 askerin öldüğünü, 2 subayın yaralandığını açıkladı.

HRE, eylemin 9 Ağustos günü gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada, “İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplar tarafından Şera ve Şêrawa ilçelerine topçu atışlarıyla gerçekleştirilen şiddetli saldırılara cevaben güçlerimiz tarafından ilçede etkili eylemler düzenlenmiştir” denildi.

Eylemin detayları şöyle verildi: “9 Ağustos tarihinde Şêrawa ilçesine bağlı Kîmarê köyünde işgalci Türk ordusuna bağlı askeri iş makinası ve üs bölgesine yönelik güçlerimiz tarafından eş zamanlı 2 eylem düzenlenmiştir. Kimarê köyünde işgalci orduya ait duvar çalışmalarını yapan iş makinası hedef alınmış ve eylem sonucunda sürücüsüyle birlikte imha edilmiştir.

Aynı köyde işgalci Türk ordusuna ait üs bölgesine yönelik düzenlenen eylem sonucunda 7 Türk askeri öldürülmüş ve 2 subay yaralanmıştır. İşgalci Türk ordusu eylemin ardından 3 helikopter ile ölü ve yaralılarını Türkiye’deki hastanelere sevk etmiştir.”

http://anfturkce.com