Şerawa’nın Burç Haydar köyünü basan çeteler insanları kaçırdı

İşgalci Türk devleti ve çeteleri bugün Efrin’in Şerewa ilçesine bağlı Burç Haydar köyünden onlarca kişiyi kaçırdı ve köyü ablukaya aldı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrin’de insanlık dışı uygulamalarını sürdürüyor. Efrin’in Şerewa ilçesine bağlı Burç Haydar köyünde bugün öğle saatlerinde köyü basarak, çok sayıda kişiyi kaçırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, işgalci Türk devletine bağlı Liwa Hamzat çeteleri bugün öğle saatlerinde Efrin’in Şerewa ilçesine bağlı Burç Haydar köyüne baskın düzenledi. Baskının 30 araç ile gerçekleştirildiğini aktaran yerel kaynaklar, küçük olan Burç Haydar köyü sakinlerinin yarısından fazlasının çeteler tarafından kaçırıldığını aktardı.

Kaynaklar Burç Haydar köyü sakinlerindeki tüm telefonların çeteler tarafından toplandığı ve köye giriş çıkışların yasaklandığı bilgisini de verdi.

İşgalcilerin halkı tehdit ettiği ve ispiyonculuğa zorladığı da belirtilirken, kaçırılanlardan bazılarının isimleri şöyle: Seydo Elî Silêman Gulê Xeyrî (30), Ebdilhey Zekeriya Hesen (25), Edhem Elî Hesen (16), Ehmed Mihemed Silêman (18), Egîd Reşîd Hesen (26), Ehmed Reşîd Hesen (22), Mihemed Hesen Nasiro (53) ve Basil Ednan Mihemed Elî (22)