AA'dan bomba haber: MİT DAİŞ'lileri kurtarıyor!

Türk devletinin resmi yayın organı AA, MİT'in Kuzey-Doğu Suriye'de tutuklu bulunan DAİŞ'lileri kurtarma çabalarını itiraf eden bir habere imza attı. Haber, aynı zamanda Türk devleti ile DAİŞ ilişkisinin itirafı mahiyetinde.

Türk devletinin resmi yayın organı Anadolu Ajansı (AA) Türk istihbaratı (MİT) Kuzey-Doğu Suriye'de tutuklu bulunan DAİŞ üyelerini kurtarmaya çalıştığını itiraf etti.

AA, bugün geçtiği "MİT, Moldovalı kadın ve 4 çocuğunu YPG/PKK'nın elinden kurtardı" başlıklı haberinde söz konusu kişilerin DAİŞ üyelerinin bulunduğu Hol kampı'ndan kaçırıldığını itiraf etti.

Haberde, söz konusu kişilerin DAİŞ üyeleri olduğu belirtilmeden, "Suriye'nin kuzeyindeki Hol Kampı'nda zorla tutulan Moldova vatandaşı Natalia Barkal ve 4 çocuğu, MİT'in operasyonuyla kurtarıldı" denildi.

MİT'İN DAİŞ'LİLERİ KURTARMAYA ÇALIŞTIĞININ İTİRAFI

Haberin devamında ise MİT'in DAİŞ'lileri kurtarmak için nasıl özel çaba sarf ettiği de yer alıyor. Haberin detayında MİT'in kaçırılan DAİŞ üyeleriyle teknik bağlantı kurduğu, 6 Haziran'da onları Hol Kampı'ndan kaçırdıktan sonra Girê Spî'ye götürdüğü ve oradan da Türkiye'ye götürüldüğü bilgileri var.

Haberde DAİŞ üyesi Natalia Barkal'ın "Türk devletine minnet duyuyorum. Türkiye, çok büyük bir ülke" dediği de aktarılarak, Türk devleti ile DAİŞ arasındaki ilişki bir kez daha itiraf edilmiş oluyor.

MOLDOVA HÜKÜMETİ DAİŞ'İ Mİ SAHİPLENİYOR?

Haberde; MİT'in DAİŞ'lileri kurtarma operasyonunu ise Moldova hükümetinin talebi üzerine gerçekleştirdiği ifade edilmesi ise dikkat çekti.

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi daha önce birçok kez "vatandaşları DAİŞ'e katılmış olan ülkelere, gelip vatandaşlarını alma" çağrısında bulunmuştu.

Ancak Moldova hükümetinin Kuzey-Doğu Suriye ile bağlantıya geçip DAİŞ'e katılan yurttaşlarını almak yerine Türk istihbaratından destek istemesi ise dikkat çekiyor.

Öte yandan haberin sonunda "Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'ın Moldova'ya dönen Barkal ve 4 çocuğunu ağırladığı anlara ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştının" belirtilmesi ise dikkat çekti.

Türk devleti Girê Spî ve Serêkaniyê işgal saldırılarından da birinci öncelik olarak DAİŞ tutuklularının bulunduğu kamp ve cezaevlerini hedef alarak onları kurtarmaya çalışmıştı.