Ağrı ve Dersim’de gerilla eylemleri

HPG, Ağrı ve Dersim’de düzenlenen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı. HPG, Dersim’de hayatını kaybeden üç gerillanın kimliklerini de açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yayımlanan açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Nisan günü saat 14.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkani karakolunun nizamiyesine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Nizamiye önünde toplanan askerlerin ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Dersim sahasında başlatılan Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Nisan günü akşam saatlerinde Şehit Dıjwar alanında karakol inşaatları için malzeme taşıyan 4 kamyona el koyup yakmıştır. Eylemden sonra şoförler uyarılıp serbest bırakılmıştır.

7 Nisan tarihli açıklamamızda, işgalci TC ordusunun 31 Mart günü Dersim’e bağlı Rojdere alanında bir operasyon başlattığını, güçlerimizin bu işgal operasyonuna yönelik eylemler düzenlediğini ve düşman güçleri ile yaşanan çatışmalarda ise 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşıp şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Delila Çewlik 
Adı Soyadı: Zeynep Miran
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Gülten - Orhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Hamza Karaz
Adı Soyadı: Hasan Baylan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Kezban - Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Rozerin Hebun
Adı Soyadı: Rozerin Özer
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Xezal - Orhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2018 / Dersim