Ailelere HDP önüne gitmeleri için baskılar arttı

Doğubayazıt çocukları dağda olan bir ailenin evine baskın yapan polisler, HDP Amed il binasının önüne gitmeleri için baskı yaptı. 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde dün gece saatlerinde Seferoğlu ailesinin evine baskın yapan polisler, aileyi HDP Amed İl binası önüne gitmeleri yönünde baskı yaptı. Dün gece saat 23.00'da onlarca zırhlı araçla evlerinin kuşatma altına alındığını söyleyen Anne Yıldız Seferoğlu, “Polis evi kuşattıktan sonra bize 'teslim olun' diye anons ediyordu. Ben de başımdaki beyaz örtüyü camdan salladım. Daha sonra biz çıplak ayaklarla ellerimiz başımızın üzerine koyarak dışarı çıktık. Evi saatlerce arama yaptıktan sonra bizi evin içerisine aldılar. Bize, ‘Evde PKK’liler olduğuna yönelik ihbar aldıklarını’ söylediler. Ben de bunun yalan olduğunu söyledim. Çocuklarımızın neden PKK saflarında olduğunu sordular. Ben de çocuklarımın kendi kararları olduğunu söyledim. Bana daha sonra Diyarbakır HDP İl binası önünde oturan ailelerden bahsetmeye başladılar. ‘HDP önündeki aileleri görüyor musun? Bak onlar çocuklarına kavuşuyor. Bu devlet herkese kucak açıyor. Diyarbakır HDP İl binası önüne gidersen biz sana her türlü desteği veririz. Çocuğunu getirmek için ikna etmeye çalış' dediler. Ben de böyle bir şey yapmayacağımı söyledim" dedi.

Yaklaşık 2 ay önce Ağrı’dan gelen 3 kişilik bir ekibin de HDP Amed İl binası önüne gitmeleri için kendilerini ikna etmeye çalıştıklarını belirten Seferoğlu, şunları söyledi:

“Gelen ekip bana ‘Git oradaki ailelere katıl bütün masraflarını biz karşılayacağız. Orada bulunan aileler tek tek çocuğuna kavuşuyor. Sen de gidersen biz senin çocuğuna kavuşman için yardım ederiz' dediler.  Ben o zaman da asla böyle bir şey yapmayacağımı, çocuğumun kendi kararı olduğunu söyledim. Bizim evden sonra çok sayıda eve de gitmişlerdi. Bütün aileleri ikna etmeye çalışıyorlardı. Bizim şuan can güvenliğimiz yok.”