Alman ordusunda ‘Efrîn korkusu’

Alman ordusu, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgalini protesto eden radikal Alman solcu grupların hedefinde olduğunu iddia etti. Askeri İstihbarat Servisi (MAD) ordu birimlerinden ‘dikkatli olun’ uyarısı yaptığı belirtildi.

Federal Alman hükümeti Türk devletinin uluslararası hukuka aykırı olan Efrîn’deki işgaline ve bölgedeki suçlarına sessiz kalırken, işgal Almanya’nın daha önce Türkiye’ye sattığı Leopard II tanklarıyla gerçekleşmişti. Son olarak Merkel hükümetinin Efrîn saldırısının başlamasından bir hafta sonra 27 Ocak’ta Türkiye’ye silah satışını yapmıştı.

Tüm bunlar Almanya’nın Efrîn işgaline dolaylı desteği şeklinde yorumlanırken, Alman ordusundan dikkat çekici bir uyarı geldi. Efrîn’den dolayı Alman ordusunun da hedef olduğunu iddia eden Askeri İstihbarat Servisi (MAD)’nin ordu birimlerine uyardığı öğrenildi.

Almanya’nın haftalık haber dergilerinden Der Spiegel yeni sayısında MAD’ın ordu içindeki bir yazışmasını yayınladı. Haberde MAD’ın “Efrîn yüzünden Alman ordusuna yönelik yeni saldırılar gerçekleşebilir” uyarısına yer verildi.

‘ASKERİ ARAÇLAR SADECE KARARGAHLARDA PARK EDİLSİN’

Ayrıntılı olarak askeri araçların nasıl hareket edilmesini Askeri istihbarat, saldırı korkusu nedeniyle orduya ait araçların karargah dışında hiçbir yere park edilmemesini istedi. Servise gidecek araçların da ulu-orta park edilmemesi gerektiğini belirten istihbarat, herhangi bir yakıcı maddeye karşı araçların motor içleri ve tekerliklerinin kontrol edilmesini talep etti.

13 Mart günü Aşağı Saksonya Eyaleti’nin Soltau kentinde Alman ordusuna ait 2 kamyon ateşe verilmişti. Olayın ardından açıklama yapan radikal sol gruplar, Efrîn’deki işgali protesto etmek için araçların yakıldığını bildirmişti.

“Efrîn’de Alman-Türk savaş aygıtı iş başında” görüşünü savunan gruplar, daha önce Alman ordusu için kullanılan yüzlerce aracın Türk ordusuna verildiğini dikkat çekmişlerdi. Alman ordusuna benzer birçok kentte bazı Alman sermayesi devi bankanın şubelerine de saldılar gerçekleştirilmişti. Bu bankaların silah sanayisine kredi ve mali desteği verdikleri ifade edilmişti.

90’LI YILLARDA DA ALMAN ORDUSU SOLCULARIN HEDEFİNDEYDİ!

27 Ekim 1994 günü Berlin'e 50 km uzaklıkta bulunan Alman ordusunun Bad Freienwalde'de bulunan karargahı ateşe verilerek yakıldı. Karargahta büyük bir maddi hasar meydana gelirken, olaydan birkaç gün sonra "Das K.O.M.I.T.E.E." adlı örgüt eylemi üstlendi. Bu eylemle adını ilk kez duyuran radikal sol eğilimli örgütünün yayınladığı bildiri şöyleydi:

"Kürt halkına karşı katliamlar yapan Türk güvenlik güçlerine her türlü desteği verdiği için Alman ordusunu hedef aldık. Türk ordusu silahını ve eğitimini Alman ordusundan alıyor ve bu yüzden Kürtlere karşı işlenen bütün suçlara ortaktır. Ayrıca Türk devlet rejiminin müttefiki olan Federal Alman hükümeti, ülkesine sığınan Kürtlere karşı da kriminalize etme politikası sürdürüyor. Kürt halkının özgürlük hareketiyle dayanışma hedeflerimizden biri olacaktır."