Amude’de çete saldırısı boşa çıktı: 3 ölü

QSD Basın Merkezi, Türk devleti ve çetelerinin son günlerdeki saldırılarına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. QSD, Amudê’de çetelerin saldırı girişiminin boşa çıktığı ve 3 çete üyesinin öldüğünü bildirdi.

QSD Basın Merkezi, “İşgalci ordu Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri geneline yönelik tank, top ve ağır silah saldırılarını sürdürmüştür” dedi.

Açıklamada Eyn İsa, Amudê ve Dêrik’in işgalci saldırıların hedefi olduğu belirtildi.

Eyn İsa’ya saldırılar konusunda şunlar belirtildi: “İşgalci ordu ve çete grupları, Eyn İsa bölgesi, kırsalı ve M-4 uluslararası yolu üzerindeki işgal hareketliliğini sürdürmüştür. Çete grupları ağır silahlarla Bîr Kîno, Genteriyê, Kefîfa, Tirwaziyê köyleri ile M-4 yolu çevresindeki alanlara saldırılar gerçekleştirmiştir. İşgalci ordu Xirbit Baqer, Mitmeşrîc ve Xafiya köylerine 30’dan fazla ağır silah ve tank saldırısı düzenlemiştir. Saldırılarda sivillere ait tarla ve evlerde maddi hasar oluşmuştur. Türk ordusu bütün gücüyle M-4 uluslararası yolunun bir bölümünü işgal etmek istemektedir.

İşgalci ordu 17 Aralık günü ağır silahlı araç konvoyuyla Şêrgirak buğday ambarını talan etmiştir. 3 gün içinde çete gruplarının yardımıyla ambardaki buğdayların büyük bölümü işgalcilerce talan edilmiştir.”

Amudê’de ise çetelerin saldırı için hazırladıkları bombanın ellerinde patladığı kaydedildi: “İşgalci ordunun çete grupları Amûdê’nin Mişêrfê köyünde saldırı hazırlığı yapmış ve bu hazırlıkta kullanılan patlayıcılar kendilerinde patlamıştır. Elimize ulaşan bilgilere göre patlamada en az 3 çete ölmüş, bir grup çete de yaralanmıştır.”

Dêrik’e yönelik saldırıya ilişkin ise şu detaylar verildi: “İşgalci ordu Etebê ve Dêrna Axê köylerine ağır silahlarla saldırı yapmıştır. Saldırıda sivil yerleşim yerlerinde maddi hasar meydana gelmiştir.”