Amûdê ve Şehba’dan mesaj: Topraklarımızı bırakmayacağız

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditlerine karşı yürüyüş gerçekleştiren binler, saldırı ve tehditlere karşı direniş vurgusu yaptı. Qamişlo ve Şehba’da ise “Direniş Erdoğan’ın hayallerini boşa çıkaracak” mesajı verildi.

Amûdê’de alanlara çıkan binler, gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüş ile Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerini protesto etti. Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüşte binler aralıksız, “Kahrolsun Erdoğan” ve “Türk işgaline hayır” sloganları attı. Yürüyüş Şehit Cihad Meydanı’nda mitinge dönüştü. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde Qamişlo Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Silêman Şêxi, Amûdê Meclisi Eşbaşkanı Selwa Silêman ve YPG komutanlarından Cesur Amûdê birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, halkın işgal saldırıları karşısında hazır olması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin Kuzey Suriye bölgesine yönelik saldırıların tek amacı devam eden Suriye krizini daha da derinleştirmektir” dedi. Konuşmacılar ayrıca işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınayarak, Erdoğan’ın, şehitler kanıyla ve savaşçıların iradesi sayesinde elde edinilen zaferlerden korktuğunu bu yüzden de Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik tehditler savurduğunu belirtti.

Eylem, sloganlar eşliğinde sona erdi

ŞEHBA

Efrîn Kanton Meclisi, işgalci Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik saldırısı ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditlerini gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile protesto etti. Şehba’da kurulan kampta gerçekleştirilen açıklamaya, onlarca Efrînli katıldı. Üzerinde “Erdoğan terörü koruyor” ve “Sessizliğe artık yeter” yazılı dövizlerin açıldığı açıklamada, sık sık direniş sloganları atıldı.

Açıklama Kürtçe ve Arapça olarak Efrîn Kanton Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mihemed Ebo ve Efrîn Kantonu Kadın Komitesi Yöneticisi Xatûn Sultan tarafından okundu. Türk devletinin Suriye’deki çete gruplarına destekleri nedeniyle 8 yıldır süren savaşta büyük acılar yaşayan halkın barbarca saldırılar ile yüz yüze kaldığının belirtildiği açıklamada, “Halkın direnişi Erdoğan’ın hayallerini boşa çıkaracaktır” denildi.

Erdoğan’ın sürdürdüğü Osmanlı’yı yeniden kurma hayalleri çerçevesinde Efrîn’i işgal ettiği ve halka insanlık dışı saldırılarda bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi: “Erdoğan, savurduğu tehdit ve saldırılar ile Demokratik Suriye Güçleri’nin Hecîn’de sıkıştırdığı DAIŞ çetelerine nefes aldırmak istemektedir. Erdoğan, DAIŞ’i tekrardan eski haline döndürmek ve bu çeteler eliyle Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ortak yaşam iradesini yok etmeyi amaçlıyor.”

Açıklamada, uluslararası kamuoyuna Erdoğan’ın çete gruplarına olan desteğinin önüne geçebilmek ve halklara yönelik saldırılarının durdurulması amacıyla sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı.

QAMIŞLO

Dêrik İlçe Meclisi, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditlerine ilişkin Şehit Aileleri Meclisi binası önünde açıklama yaptı. Kürtçe ve Arapça olarak ilçe meclisi yöneticileri Seyda Hana Îbrahîm ve Mihemed Seyîd tarafından okunan açıklamada, işgal tehditleri kınandı.

Türk savaş uçaklarınca dün gece Mexmur Kampı ve Şengal’e yönelik gerçekleştirilen saldırının kınandığı açıklamada, “Kuzey ve Doğu Suriye halkları Türk devletinin işgal saldırılarına karşı bedenlerini kalkan yapacaktır” denildi. Türk devletinin DAIŞ çetelerinin yok olmak ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde tekrardan tehditlere başladığına dikkat çekilen açıklamada, bu tehdit ve saldırılar ile bölgedeki ortak yaşam iradesinin hedef alındığı belirtildi.

Açıklama, sloganlar eşliğinde sona erdi.