AP üyesi: Türkiye’nin saldırıları kabul edilemez

Bir açıklama yayınlayan Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Alman Sol Parti (Die Linke) üyesi Martina Michels, Erdoğan Türkiye’sinin Efrîn ve çevre köylere saldırı amaçlı büyük güç yığmasının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

PYD ve YPG’nin Erdoğan’ın ‘büyük güç fantezileri’ açısından gözde diken olduğu vurgulanan açıklama, AP-Türkiye İlişkileri Delegasyonu üyesi parlamenter Martina Michels tarafından yapıldı. ‘Erdoğan Kürt otonomisine karşı Alman tanklarını gönderiyor’ başlığıyla yayınlanan açıklamada, Avrupa Birliği’nin askeri saldırıya dur demesi istendi. Açıklamada, Erdoğan’ın Kuzey Kürdistan’daki hak taleplerini bastırma hayallerini son yıllarda Suriye ve Irak’taki Kürtlerin haklarına saldırarak tamamlamak istediği dile getirildi.

Açıklamada, Erdoğan’ın sadece NATO ve uluslararası topluma karşı değil aynı zamanda DAİŞ, El Nusra ve diğer çetelere karşı kazanılan başarılara da savaş açmış olacağı vurgulandı.

Michels’in açıklamasında, Erdoğan’ın müdahaleleriyle bölgedeki istikrara zarar vermenin yanı sıra Türkiye içinde Kürtler ve diğer halkların sorunlarının barışçıl çözümünü de belirsiz bir tarihe ertelenmesine yol açacağı ifade edildi. Açıklamada, Erdoğan ve Suriye rejimi lideri Esad’ın Doğu’da Rusya lideri Vladimir Putin’in gözetiminde etkinlik alanı paylaştıkları kaydedilirken, bunun özellikle bölgede kalan sivil halka maliyetinin olacağına işaret edildi.

Die Linke’li AP parlamenterinin açıklamasında, Avrupa Birliği’nin de Türkiye’nin güvenlik çıkarlarını ve yaptıklarını gözden geçirmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada son olarak, Suriye’deki sorunun çözümünün radikal İslamcı çetelere yönelik uzun bir mücadeleden geçeceği belirtilirken, bundan dolayı da PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması gerektiğinin altı çizildi.