Arap aşiretleri işgale karşı Girê Spî'de bir araya geldi

Arap aşiretleri Türk devletinin "güvenli bölge" adı altında Kuzey-Doğu Suriye'yi işgal tehditleri üzerine "Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'yi işgaline hayır, güvenli bir Suriye'ye evet" şiarıyla Girê Spî'de toplandı.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'yi "güvenli bölge" adı altında işgal tehditleri ve planları devam ederken, Fırat bölgesi aşiretlerinin kanaat önderleri, Türk devletinin "güvenli bölge" adı altında bölgeye saldırılarına karşı Girê Spî'de bir araya geldi. 

Aşiretlerin talebi üzerine Kuzey-Doğu Suriye Kanaat Önderleri Meclisi ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) öncülüğünde yapılan toplantı "Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'yi işgaline hayır, güvenli bir Suriye'ye evet" şiarıyla düzenleniyor. 

Fırat bölgesinin Egêdat, Begara, Cebûr ve El Wedde gibi büyük Arap aşiretlerinin yanı sıra Kürt, Arap, Türkmen, Çerkes ve Ermeni halklarının kanaat önderlerinin de katıldığı toplantı saat 10.00'da Girê Spî'nin Tennuz köyünde başladı. 

Bin 500'ü aşkın kanaat önderinin katıldığı toplantıda "Türk devletinin işgal tehditleri, bölge güvenliği, Türk devletinin Suriye halklarına yönelik saldırıları, bölgenin kazanımlarının korunması için yapılması gerekenler, halkların kardeşliği ve ortak yaşam" başlıklarında tartışmalar yürütülecek.