Arap kadından Rus güçlerine ve işgale tepki

Girê Spî halkı, El-Asady köyüne yardım götüren Rus güçlerine tepki göstererek, “Yardıma değil, işgalcilerin ülkemizden çıkarılmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Dün öğleden sonra Rus güçleri Reqa ve Girê Spî arasındaki El-Asady köyünde Türk devleti ve çetelerinin işgali nedeniyle göç etmek zorunda kalmış olan Girê Spîlilere yardım dağıtmak isterken halkın tepkileriyle karşılaştı.

Girê Spîli kadınlar işgale tepki gösterirken, Rus güçlerinden, QSD ve rejimle birlik olup işgalci Türk devletini Girê Spî ve Serêkaniyê’den çıkarılmasını istedi.

‘TÜRKLERİ TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARIN’

Rus güçlere tepki gösteren Girê Spîli bir kadın şunları söyledi: “Biz sizin getirdiklerinizi istemiyoruz. Girê Spî halkının Girê Spî’ye, Kobanê halkının Kobanê’ye, Serêkaniyê halkının Serêkaniyê’ye dönebilmesini istiyoruz. Herkes gidip toprağında rahat yaşasın. Biz, siz, Esad ve QSD’nin birlik olmasını ve düşmanımız Türkleri ülkemizden çıkarmanızı istiyoruz.

ÖSO gelip namusumuzu alıyor, kadınları evlerinden çıkarıp kafalarını kesip altınlarını çalıyor. Bunları da istemiyoruz. İstediğimiz Türkleri buradan çıkarmanız. Biz açız ama ekmeğimiz var, o bize yeter.

‘TOPRAK YİYEREK DE YAŞARIZ YETER Kİ İŞGAL BİTSİN’

Ülkemizi, topraklarımızı ve istikrar istiyoruz. Rahat olmak istiyoruz, uçakların tepemizde dolaşmasını değil. Bugün burada bir patlama oldu, ölenler oldu. Şeker istemiyoruz. İnsan açlıktan ölmüyor. Uçakların insanlarımızı vurmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizin toprağını yiyerek yaşayabiliriz yeter ki işgal olmasın.”