Arap savaşçılar: Toprağımızı Erdoğan ve çete sürüsüne bırakmayız

Til Temir-Serêkaniyê cephesinde direnişe katılan Arap savaşçılar, "Toprağımız, halklarımız ve şerefimiz için cephedeyiz" diyor ve ekliyor: "Şehitler vereceğiz, yaralanacağız da ama Erdoğan ve çete sürüsünün toprağımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz."

İşgalci Türk ordusu ve beraberindeki El Kaide, DAİŞ ve El Nusra gibi çete grupların Kuzey-Doğu Suriye halklarına ve toprağına karşı işgal saldırıları sürüyor. Saldırılara karşı bölgenin Kürt, Arap, Süryani ve Asuri halk ile inançları topraklarını savunuyor. Til Temir-Serêkaniyê cephesindeki Arap savaşçılar, "Şehit vereceğiz, yaralanacağız ama işgale izin vermeyeceğiz" diyor.

Halkını ve topraklarını korumak için cephede olduğunu dile getiren Hisên Elî Xelef isimli YPG savaşçısı morallerinin çok yüksek olduğunu kaydederek, "Halkımı ve toprağımı korumak amacıyla cephedeyim. Bizler YPG olarak her zaman varız ve her yerde de direniriz. Karşımızdaki güç ise bir cinayet şebekesi ve ülkemizi yıkmaya talan etmeye gelmişler. Ama bizler YPG olarak QSD olarak işgale izin vermeyeceğiz ve tüm topraklarımızı onlardan temizleyeceğiz" diye belirtiyor.

İşgali asla kabul etmeyeceklerini ve direneceklerini söyleyen Necib isimli savaşçı da, “Bizler burada ülkemize saldıran teröristlere ve işgalcilere karşı ülke savunması yapıyoruz. Ben de bunun için buradayım. Halkımızın toprağına, şerefine saldıranlara karşı direniyoruz. Erdoğan topraklarımızı işgal etmek istiyor. Bizler de ona karşı direniyoruz ve buna izin vermeyeceğiz" diyor.

Muhan Ehmed Feyad isimli savaşçı da, "Hepimizin de morali çok yüksek. Bizler ülkemizi savunuyoruz. Bütün bu saldırıları boşa çıkaracağız" derken; ilerlemiş yaşına rağmen cephedeki yerini alan Ebû Şirîn isimli savaşçı da şunları dile getiriyor: "Bizler Hesekê gücü olarak Til Temir cephesindeyiz. Toprağımız, halkımız ve şerefimiz için buradayız. Erdoğan'ın ülkemizin bir karış toprağını işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Şehitler de vereceğiz, yaralanacağız da ama Erdoğan ve beraberindeki çete sürüsünün toprağımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz.