'Arkadaşlarım gözümün önünde katledildi'

İşgalci Türk devletinin Serêkaniyê’ye dönük saldırısı ve katliamının küçük tanığı Nêwîn Xabûr, gözünün önünde arkadaşlarının katledildiğini belirterek, "Kentime dönmek istiyorum. Arkadaşlarımla oyun oynamayı özledim" diyor.

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının 9 Ekim tarihinde Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük başlattığı işgal saldırısı nedeniyle aralarında çocuk ve kadınlarında olduğu yüzlerce sivil katledildi ve yaralandı. Ayrıca işgal saldırıları nedeniyle bölgede yaşayan 300 binden fazla sivilde göç etmek zorunda kaldı.

Türk devletinin işgal saldırıları nedeniyle Serêkaniyê’den göç etmek zorunda kalan siviller çevre kentlerde bulunan okullar ile Özerk Yönetim tarafından kurulan Waşokanî Kampı’nda yaşam mücadelesi veriyor. İşgal saldırıları nedeniyle binlerce çocuk da eğitimden mahrum kaldı. Türk işgal saldırılarının küçük mağdurları olan çocuklar, yaşadıkları dehşeti ve travmayı atlatmaya çalışıyor.

Saldırılar nedeniyle ailesiyle birlikte Serêkaniyê’den Hesekê'ye göç etmek zorunda kalan Nêwîn Xabûr adlı kız çocuğu, Türk devletine ait savaş uçaklarının sivillere dönük saldırılarında çocuk ve sivillerin katledilmesine tanık oluyor. Gözlerinin önünde köylerinin ve evlerinin bombalandığına tanık olan Nêwîn, işgalciler tarafından evlerinin yıkıldığını ve eşyalarının çalındığını belirtiyor.

'ARKADAŞLARIMLA OYUN OYNAMAYI ÖZLEDİM'

Nêwîn Xabûr, Avrupa ülkelerinde bir hayvan dahil öldürülünce kıyametin koparıldığına dikkat çekerek, "Burada o kadar çocuk ve sivil öldürüldü. Arkadaşlarım Türk devleti tarafından öldürüldü. Herkes bu duruma neden sessiz kalıyor" ifadeleriyle tepkisini dile getiriyor.

Bir an önce kentine dönmeyi ve okula gitmeyi isteyen Nêwîn, "Arkadaşlarımla oyun oynamayı özledim" diyor. Her an bir Türk uçağının onların yaşadığı ortamı bombalayacakmış gibi korktuğunu belirten Nêwîn Xabûr, "Terörist Erdoğan’a karşı birlikte olalım" çağrısında bulundu.