QSD: Ateşkesten sonraki saldırılarda 13 savaşçı ve 5 sivil şehit oldu

QSD sözcüsü Gabriel, ateşkesin yürürlüğe girdiği 17 Ekim saat 22.00’dan bu yana Türk devletinin düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarında 13 savaşçı ile Serêkaniyê güneyindeki sivil yerleşim alanlarına yönelik hava saldırılarında ise 5 sivilin şehit ol

QSD sözcüsü Kino Gabriel, dün akşam saat 22.00’dan itibaren Türk devleti, ABD arasında varılan anlaşmaya göre ateşkesinin yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlenen saldırılarda, 13 QSD savaşçısının ve 5 sivilin şehit olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Sözcüsü Kino Gabriel şunları belirtti: “Güçlerimiz dün ilan edilen ateşkes anlaşması çerçevesine bağlı olarak 17 Ekim günü yerel saat ile 22:00’dan itibaren tüm çatışma bölgelerinde savunma pozisyonuna geçmiştir.

Bu saatten itibaren gerçekleştirilen saldırılara aynı biçimde karşılık verilmesi dışında, hiçbir birliğimiz temas hatlarında ve işgal edilen bölgelerde herhangi bir eylem girişiminde bulunmamıştır. Serêkaniyê cephesi ve çevresinde çatışmaların kısmen hafiflemesine rağmen, Türk ordusunun top ve insansız hava araçları ile gerçekleştirdiği saldırılar ve güdümündeki grupların taciz atışları devam etmiştir. Bu saldırılarda saat 22:00’dan itibaren 13 savaşçımız, Serêkaniyê güneyindeki sivil yerleşim alanlarına yönelik hava saldırılarında ise 5 sivil yurttaş şehit olmuştur.

Başta bu kararın alınmasında müdahil ve taraf olan güçler olmak üzere ilgili herkesi kararın çerçevesine bağlı kalmaya çağırıyoruz. Güçlerimize yönelik her saldırıya karşılık verme hakkını saklı tuttuğumuzu belirtiyoruz.”