Avrupa’daki Kürt gençleri Tevgera Ciwanên Şoreşger’i ilan etti

Avrupa’daki Kürt gençleri, bugün Bergisch Gladbach'ta gerçekleştirdiği bir etkinlikte “Tevgera Ciwanên Şoreşger” adıyla örgütlendi.

Avrupa'da yaşayan Kürt gençleri bugün Almanya'nın Bergisch Gladbach kentinde “Önder Apo’nun felsefesi ile örgütlen, özgürleş” şiarıyla kuruluş kongresini yaptı. Buluşmada Avrupa’da yaşayan gençler “Tevgera Ciwanên Şoreşger” çatısı altında örgütlenme kararı aldı.

Kongre saat 12.00’da açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. Ardından divan seçimi ile devam eden kongrede yapılan konuşmanın ardından mesajlar sunuldu.

Divan adına yapılan konuşmada “Bugün burada yeni bir örgüt kuruyoruz. Avrupa'da yaşayan Kürt gençleri şahsında tüm halkımız için tarihi bir gündür. Tüm baskılara ve tehditlere rağmen bugün bu kongreyi Almanya'da gerçekleştiriyoruz” denildi.

Kongrede Genç Kadın Hareketi, YXK, TJK-E, Alman Sol Parti Gençlik Örgütü, Linksjugend.Solid, Young Struggle adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmalardan sonra ise, İsviçre'den Revolutionäre Jugend Gruppe'den ve Katalunya’dan görüntülü mesajlar yayınlandı.

Konuşmalar ve mesajların ardından ise sinevizyon gösterimi yapıldı. Gençler, sinevizyon gösterimi boyunca sık sık, “Bijî Serok Apo” ve “Be Serok jiyan na be” sloganları attı.

Kongre oy verme işlemi ile devam etti.