Bab Askeri Meclisi savaşçısı, Onur Direnişi’nde şehit düştü

Bab Askeri Meclisi, Eyn İsa’da işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı Onur Direnişi’nde şehit düşen savaşçıları Hesen Heleb’in kimliğini açıkladı.

Bab Askeri Meclisi Basın Merkezi, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Hesen El-Deas (Hesen Heleb) adlı savaşçılarının 23 Kasım günü Eyn İsa’da, işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı devam eden Onur Direnişi’nde şehit olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Türk işgalciliği, bir süredir ‘Fırat Kalkanı’ çetelerinin artıklarıyla Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırıyor, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları da saldırılara karşılık vererek kahramanca bir direniş sergiliyor. Bab Askeri Meclisi de QSD çatısı altında bu direnişte yer alıyor ve saldırılara karşılık veriyor.

Bu direnişte savaşçımız Hesen El Deas (Hesen Heleb), Türk işgalciliğinin Eyn İsa’ya yönelik vahşi saldırılarında şehit olmuştur.

Kahraman şehidimizin ailesi başta olmak üzere tüm şehit ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyor, halkımıza, üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirerek zafere doğru emin adımlarla şehitlerimizin intikamını alacağımızı belirtiyoruz.

Şehidimizin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Hesen Heleb

Adı Soyadı: Hesen El Deas

Anne Adı: Metra El Mihemed

Baba Adı: Ehmed

Doğum Yeri ve Tarihi: Halep/1996

Katılım Tarihi: 7 Haziran 2019

Şehadet Yeri ve Tarihi: Eyn İsa/23 Kasım 2019”