Bali: Baxoz’da operasyonun son aşamasına girdik

Baxoz’da QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken, ANF’ye konuşan QSD Basın Merkezi Bürosu yetkilisi Mustefa Bali, çetelerin üç koldan çembere alındığını ve artık sona aşamaya geldiğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçılarının geçtiğimiz günlerde Dêrazor'un Hecîn kasabasına bağlı Baxoz köyüne yönelik operasyonu artık son aşamasına geliyor. DAİŞ’in elindeki son noktanın da temizlenmesi artık an meselesi.

Operasyonun geldiği aşamaya ilişkin ANF’ye bilgi veren QSD Basın Merkezi Bürosu yetkilisi Mustefa Bali, çetelerin küçük bir alanda sıkıştığını aktardı. Çetelerin üç koldan çembere aldığını bildiren Bali “Savaşçılarımıza ya teslim olacaklar, ya da öldürülecekler. Başka bir seçenekleri artık kalmadı” diye konuştu.

Operasyonun bundan sonra alan temizleyerek gerçekleşemeyeceğine dikkat çeken Bali “Küçük bir alan kaldığı için artık teslim olmazlarsa tümden imha edilecekler” bilgisini verdi.

Baxoz’daki operasyonun şu anki aşamasına kadar QSD savaşçıları 17 bine yakın sivili bölgeden çıkardı. Sivillerin güvenli yerle nakil edilmesinin ardından başlayan şiddetli çatışmalar üç gündür aralıksız şekilde sürüyor ve şimdiye kadar onlarca çete üyesinin öldüğü belirtiliyor.