Baxoz'da kalan çetelerin tamamı yabancılardan oluşuyor

QSD tarafından Baxoz'da sıkıştırılan DAİŞ çetelerinden dün teslim olanlar arasında ağırlıklı olarak Türkiye, Türkmenistan, Türkistan, Kırgızistan, Tacikistan, Endonezya, Çeçenistan, Dağıstan ve Irak gibi ülkelerden çeteler oluşturuyor.

Dêrazor'un Hecîn ilçesine bağlı Baxoz nahiyesinde Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından dar bir alana sıkıştırılan DAİŞ çetelerinden yaklaşık bin 500 kişilik bir grup dün aileleriyle birlikte teslim oldu. Ağırlıklı olarak Türki cumhuriyetlerden gelen çeteler, geçtiğimiz günlerde yapılan tüm çağrılara rağmen teslim olmayı kabul etmemişti.

Türkiye, Türkmenistan, Türkistan, Kırgızistan, Tacikistan, Endonezya, Rusya, Çeçenistan, Dağıstan ve Iraklıların ağırlıkta olduğu DAİŞ üyeleri ve ailelerinin tahliyeleri ANF tarafından görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde teslim olmayı kabul etmeyen ve savaşacaklarını belirten çetelere karşı savaş QSD savaşçılarının operasyonları ise devam ediyor.

Önceki gün yaşanan şiddetli çatışmaların ardından dün öğlen saatlerinde aralarında çete ailelerinin de olduğu yaklaşık bin 500 kişilik bir grup teslim oldu.

Teslim olan çetelerin büyük bölümünü Türkiye, Türkmenistan, Türkistan, Kırgızistan, Tacikistan, Endonezya, Rusya, Çeçenistan, Dağıstan, Irak ve Cezayir gibi ülkelerden kişiler oluşturuyor. Çeteler arasında Suriye uyruklu olanların sayısının azlığı dikkat çekiyor.

QSD savaşçılarının açtığı koridordan 4 Mart akşam saatlerinden 10 Mart günü akşam saat 18.00'a kadar 9 bine yakın kişi tahliye edildi.