Baxoz’da şiddetli çatışmalar var

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), binlerce çete üyesi ve aile bireylerinin teslim olması ardından yeniden başlattığı operasyonda temkinli bir ilerleme sağlanıyor.

Çatışma alanından alınan bilgilere göre, QSD savaşçıları DAİŞ çetelerinin daha önce çocuklar dahil aile bireylerini canlı kalkan olarak kullandığı kamp yönünde ilerleme sağladı.

Dördü canlı bomba olmak üzere onlarca çete mensubunun öldüğü yönünde bilgiler geliyor. QSD kaynakları, çatışmalarda bir QSD savaşçısının hayatını kaybettiği, 4 savaşçının ise yaralandığını bildiriyor. Koalisyona bağlı uçakların da sabah saatlerinden itibaren çok sayıda saldırı gerçekleştirdiği bildiriliyor.

QSD kaynakları, alanın yoğun bir şekilde mayınlı olduğuna dikkat çekerken, kayıp vermemek için yavaş ilerlediklerini belirtiyor.

QSD, Pazar günü öğleden sonra nihai operasyonu başlatmıştı. Son günlerde çoğu yabancı ülkeler ve başka bölgelerden gelen binlerce çete mensubu ve aile bireyleri teslim olmuştu. Aralık ayı başından bu yana 59 bine yakın kişi bölgeden tahliye edildi.