Baxoz’da son savaşın bilançosu: 164 çete üyesi öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merekzi, Baxoz’daki çatışmalarda 164 DAİŞ üyesinin öldürüldüğü ve bir çok noktanın kurtarıldığını bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, son savaşın yürütüldüğü Hecin’in doğusundaki Baxoz köyünde DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre 164 çete üyesi öldürüldü, çok sayıda nokta imha edildi ve önemli miktarda askeri malzemeye el konuldu. Açıklamaya göre 4 QSD savaşçısı da hayatını kaybetti.

Açıklama şöyle:

“Sivillerin, DAİŞ’in en son yeri olan Baxoz’dan çıkarılmasının ardından terör örgütünün işgal alanlarını bitirmek için son hamlemize başladık. Güçlerimiz ile çeteler arasında, çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmekte olup çeteler dar bir alanda sıkıştırılmıştır. Çeteler, alanda tamamen bitirilene kadar savaşa devam edeceğimizi vurguluyoruz.

Son hamlenin başlangıcından bu yana bilanço şu şekildedir:

Savaşçılarımız bazı kollardan yoğun bir karşı eyleme geçmiş, savaşçılarımız ile DAİŞ arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda teröristler her türlü silahı kullanmıştır. Çeteler, güçlerimizin 9 yeni nokta tespit etmesinin ardından güçlerimize yönelik girişiminde bulunmuştur. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş ancak öldürülen çete sayısı netleştirilmemiştir. Bu çatışmalarda en az 3 çete öldürüldü, bir savaşçımız da çetelerin attığı havan topundan çıkan parçanın vücuduna isabet etmesi sonucu yaralanmıştır.

Diğer yandan savaşçılarımız ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, burada 35 yeni savaşçılarımız tarafından kurtarılmıştır. Çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş ve yaralanmıştır. Çeteler bu çatışmalarda her çeşit silahı kullanmıştır. Çetelere ait bir mayının patlaması sonucu 3 savaşçımız hafif yaralanmış, yaşanan çatışmalardan 3 savaşçımız da şehit düşmüştür.

Bununla birlikte koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, çetelere ait birçok noktayı bombalamıştır.

Öte yandan geçtiğimiz akşam yoğun bir çete hareketliliği olmuş, burada şiddet bir çatışma yaşanmıştır. 8 intihar bombacısı çetenin saldırı girişimi, savaşçılarımız tarafından boşa çıkarılmış, 3 adet bomba yüklü araç yine savaşçılarımızca uzaktan imha edilmiştir. Savaşçılarımız, çetelerin tüm saldırı girişimlerini boşa çıkarmış, çetelerin cephane yüklediği büyük bir araç savaşçılarımız tarafından hedef alınmıştır.

Bugün sabah saatlerinde savaşçılarımız ile çeteler arasında yaşanan yoğun çatışmalarda, çetelerin tüm saldırıları kırılmıştır. Burada en az 6 çete öldürülmüş, savaşçılarımız birçok sokakta ilerleme kaydetmiştir. Çatışmalarda bazı savaşçılarımız da yaralanmıştır.

Bir başka eylem kolunda ise savaşçılarımız, hareket halindeki bir grup çeteyi hedefine almış, yaşanan çatışmalarda 33 çete öldürülmüş ve yaralanmıştır. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da çetelere ait noktaları bombalamıştır.

Diğer yandan savaşçılarımız ilerleme kaydetmiş ve 6 yeni tespit etmiştir. Burada çok sayıda çete öldürülmüş, çok sayıda çete de teslim olmuştur. Burada yaşanan çatışmalarda savaşçılarımız tarafından 6 çete öldürülmüştür.

Akşam saatlerinde ise savaşçılarımız çetelere ait noktalara eylem düzenlemiş ve yaşanan çatışmada çok sayıda çete öldürülmüş, 5 adet yeni nokta da savaşçılarımızca tespit edilmiştir.

Çeteler gece geç saatlerde büyük bir saldırı girişiminde bulunmuş, savaşçılarımızın karşılık vermesiyle şiddetli bir çatışma yaşanmıştır. Savaşçılarımızın, içinde çetelerin bulunduğu bir aracı hedef alması sonucu 3 çete öldürülmüş, ardından destek için gelen 3 çete de yine savaşçılarımızca öldürülmüştür.

Tüm cephelerde yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır.

Bilanço:

-164 çete öldürülmüş, çok sayıda çete cenazesi savaşçılarımız tarafından kaldırılmıştır.

-11 askeri ikmal yolu kesilmiş, 21 askeri nokta imha edilmiş, 13 adet bomba yüklü araç patlatılmış, 2 adet hendek, 5 doçka atış yeri, 10 adet askeri araç ve 4 cephanelik imha edilmiştir.

-Savaşçılarımız tarafından 15 adet kaleşnikof, bir adet top atar kaidesi ve 2 adet laptop ele geçirilmiştir.

-Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 65 hava saldırısı düzenlemiştir.

-4 savaşçımız şehit düşmüş, 38 savaşçımız da yaralanmıştır.”