Bayram Namaz kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı

MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat), bugün Serêkaniyê’de düzenlenen görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

23 Mart günü Hesekê- Serêkaniyê yolu üzerinde aracına döşenen patlayıcıyla yapılan suikast sonucu şehit düşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK Üyesi Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) düzenlenen kitlesel bir tören ile Serêkaniyê’de son yolculuğuna uğurlandı.

Namaz’ın cenazesini Serêkaniyê’deki Roj hastanesinde aralarında TKP ML/TİKKO, DKP/Birlik, DKB/BÖG ve SYPG temsilcilerinin de olduğu yüzlerce kişi sloganlar ve Namaz’ın yazdığı şarkıları seslendirerek aldı.

Namaz’ın cenazesi daha sonra ise Serêkaniyê şehitliğine getirildi.

Şehitlikte Namaz’ın cenazesini YPG-YPJ ve QSD savaşçıları ile enternasyonal savaşçıların askeri töreniyle karşıladı.

Cenaze töreninde, Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Xetîb, MLKP adına Viyan İsyan, YPG komutanlarından Alişer Deniz, TKP ML/TİKKO komutanlarından Cemil Amed, DKP/Birlik adına Ceren Güneş, DKB/BÖG adına Tufan Keleş, Asuri Xabur Muhafızları Meclisi komutanlarından Madlên Xemîs, Asuri Şehit Aileleri Meclisi adına Cemîla Kako ve SYPG adına Muhamed Muhammed Qasem birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Şehit Baran Serhat’ın ailesine ve yoldaşlarına taziye dilekleri iletildi, mücadelesine sahip çıkılacağı belirtildi.

Konuşmaların ardından Şehit Baran’ın ailesinin gönderdiği mesaj ile beraber taziye mesajları ve Şehit Baran’ın yazdığı şiirler okundu.

Şehit Bayram Namaz’ın şehadet belgesi, Beritan Asya tarafından okundu Serêkaniyêli Halit ve Rojin ailesine verildi.

Tören, Namaz’ın cenazesinin sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verilmesiyle sona erdi.