Besta’da hayatını kaybeden 5 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 8 Haziran günü Şırnak’ın Besta alanında hayatını kaybeden 5 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, hayatını kaybeden gerillalara ilişkin şu bilgiler verildi:

‘’8 Haziran günü işgalci TC ordusu, Şırnak Besta’ya bağlı Dola Sarê alanında hava destekli kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Gerçekleşen bu işgal operasyonu sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında gün boyu çatışmalar yaşanmıştır. Şiddetli yaşanan çatışmalarda gerilla güçlerimiz düşmana ağır kayıplar verdirmiştir. Birçok sefer alana indirme yapmak isteyen işgalciler vurulmuş, birçok yerde de karadan ilerlemek isteyen güçlere darbeler vurulmuştur. İnsansız Hava Aracı (İHA)’nın koordinesiyle işgalciler, Kobra tipi helikopterler ve savaş uçaklarıyla çatışma alanını sürekli olarak bombardımana tutmuştur. Gerilla güçlerimizin amansız direnişi ile gün boyu yaşanan çatışmalarda düşmana ağır kayıp verdirilmiş ve 10’dan fazla işgalci askeri öldürülmüştür. Güçlerimizin fedaice direnişi karşısında adeta hüsrana uğrayan Türk ordusu, havadan gerçekleştirdiği yoğun bombardımanlar ile sonuç almak istemiştir. Yaşanan çatışma ve bombardımanlar sonucunda 5 arkadaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Hoşyar Çarçek
Adı Soyadı: Hoşyar Bayar
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Safiye - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2018 / Şırnak

Kod Adı: Jir Qamışlo
Adı Soyadı: Ayat Mahmut Muhammed
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Nadya - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2018 / Şırnak

Kod Adı: Rezan Ulaş
Adı Soyadı: Erhan Kafdar
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Xalise - Teyfik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2018 / Şırnak

Kod Adı: Şerzan Karker
Adı Soyadı: Uğur Kılıç
Doğum Yeri: İzmir
Anne - Baba Adı: Senem – Mehmet Nuri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2018 / Şırnak

Kod Adı: Zınar Kobani
Adı Soyadı: Zınar Ethemkor
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Etle - Bozan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2018 / Şırnak

Besta’da yaşanan direniş, AKP devletine karşı Kürt gerillasının nasıl bir direniş içerisinde olduğunun en somut ifadelerinden biri olmuştur. İşgalci TC devleti ve AKP-MHP faşist iktidarı nerede ve nasıl saldırı gerçekleştirirse gerçekleştirsin, özgürlük hareketimizin, Apocu ruhla donanmış gerilla güçleri karşısında her zaman büyük bir hezimeti yaşamaktan kurtulamayacaktır. Besta’da gelişen direniş gibi gücümüzün bulunduğu her mevzi ve yerde, aynı kararlılıkla direnişimiz daha da büyüyerek gelişecektir.

Besta’da fedaice savaşarak şehit düşen arkadaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve kahraman şehitlerimizin ideali olan Halkımızı özgürleştirene kadar da mücadelemize amansız devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''