Binlerce Efrînli yürüdü: Sonuna kadar direneceğiz

Şehba’daki Efrinliler, işgal saldırılarına karşı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, ‘Efrin halkların direnişiyle özgürleşecek’ mesajı verildi.

Efrin ve Şehba halkı, Türk devleti ve çetelerinin Efrin’de işlediği suçları protesto etmek için düzenlenecek yürüyüşe katılmak için bu sabah Til Qerah köyünde toplandı. Halk Til Qerah köyünden Sosin köyünde bulunan Serdam Kampı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte YPG, YPJ, TEV-DEM, Kongreya Star ve Şehba Kanton Meclisi flamaları ile “Rusya ve Türkiye Suriye’nin parçalanmasında, Efrin ve Guta’nın demografisinin değiştirilmesinde ortaktır”, “Antep meclisi hainlerin meclisidir”, “İşgalci Türk devletinin Efrin’de sivillere karşı suçları durdurulsun”, “Türk devletinin saldırıları ve uluslararası sessizliği kınıyoruz” yazılı pankartlar taşındı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin uygulamalarına karşı tepkilerin haykırıldığı yürüyüşte sık sık “Yaşasın Çağın Direnişi” ve “Yaşasın YPG/YPJ direnişi” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından konuşan TEV-DEM Eşbaşkanı Aldar Xelîl, “Özgürlük ve demokrasi için mücadele eden herkes Çağın Direnişi’ne destek vermelidir. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin işgali ve bölgedeki politikalarına karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Kongreya Star Yöneticisi Emîne Dengêlî de “Efrîn halkların direnişiyle özgürleşecek” dedi. Türkiye ve Rusya’nın tüm dünyanın gözleri önünde Efrîn’de demografik yapıyı değiştirdiğini belirten Şehba Kanton Meclisi Eşbaşkanı Îmad Dawûd, “Bu da yaşam alanlarımıza yönelik geniş komplo ve planların yapıldığını gösteriyor. Bu planlara karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Yürüyüş, sloganlar eşliğinde sona erdi.