Cizre Fırtınası: Çetelerin saldırısı kırıldı

DAİŞ çetelerinin Dêra Zor’un Siwer beldesine bağlı Seat köyüne yönelik saldırı girişimi QSD savaşçıları tarafından boşa çıkarıldı. Çatışmalarda ise 7 çete öldürüldü.

Bugün saat 07.00 sularında DAİŞ çeteleri ağır silahlarla, Siwer Beldesi’ne bağlı olan ve savaşçılarca özgürleştirilmiş olan Seat Köyü’ne saldırı girişiminde bulundu. QSD savaşçılarının DAİŞ çetelerinin saldırısına karşılık vermesi ardından başlayan çatışmalar ise öğle saatlerine kadar sürdü. Çatışmalar sonucu çetelerin saldırısı kırılırken çatışmalarda 7 çete de öldürüldü, üzerinde doçka olan bir araç ise imha edildi.

Öğle saatlerinden sonra çeteler ayrıca Cefir Petrol Şirketi’ne saldırı girişiminde bulundu. QSD savaşçıları çete saldırını kırarak geri püskürttü. Burada savaşçıların arasında kendisini patlatmak isteyen bir intihar saldırganı çete, savaşçılar tarafından öldürüldü.

DAİŞ çeteleri, 13 Ekim’de özgürleştirilen Cenna Köyü’ne de belli aralıklarla havanlarla saldırı gerçekleştirdi. Havan saldırısında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.